FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Gemiddeld leveren we alle orders binnen 8 werkdagen. Betreft het haagplanten met een hoogte t/m 40 cm, dan versturen wij deze via DPDPakketservice binnen 2 tot 5 werkdagen. Deze bestelling is dan met Track & Trace te volgen.Planten met een hoogte >40 cm leveren we via ons eigen transport binnen 2 tot 8 werkdagen. De verzenddetails worden na de bestelling verstuurd.

Voor Ilex crenata haagplanten met een hoogte t/m 40 cm worden €6,95 verzendkosten gerekend.
Voor Ilex crenata haagplanten met een hoogte > 40 cm wordt €44,50 aan verzendkosten gerekend.

Voor de levering van de Ilex crenata hoeft u niet thuis te zijn. We zetten de bestelde planten dan netjes in uw tuin neer. Als de chauffeur voor de deur staat, belt hij even naar het opgegeven telefoonnummer.

Het is mogelijk om vanuit België planten bij ons te bestellen. Wij leveren namelijk ook in België. De transportkosten daarvoor zijn €104,95 ongeacht de grootte en het aantal planten.

Wij nemen geen plastic potten terug en deze kunnen dus niet worden geretourneerd. De potten zijn gescheiden in te leveren bij het plastic huishoudelijk afval.

Wij bieden een groeigarantie van 3 maanden op onze planten. Daarvoor geldt wel dat de planten na ontvangst binnen 1 dag geplant moeten zijn. Ook moeten de grond geschikt zijn gemaakt voor de aanplant (lichtzuur en goed doorlaatbaar door bijvoorbeeld wat compost) én de planten moeten in deze periode voldoende water hebben gehad. Alleen zo kunnen we de kwaliteit garanderen.

Heeft u een plant die slecht is aangeslagen? Stuur dan een aantal totaal- en detailfoto’s van de plant naar info@ilexcrenata.nl met uw gegevens. Vermeld ook hoe de plant is aangeplant, in welke grond dat is gebeurd en hoeveel water er is gegeven.

Jazeker, wij kunnen ook op locatie een haag zetten van de gewenste soort Ilex crenata. Daarvoor kunnen we apart een vrijblijvende offerte opmaken. Interesse? Stuur dan onderstaande gegevens met betrekking tot de gewenste haag naar info@ilexcrenata.nl.

  • Hoogte en lengte van de haag
  • Een aantal foto’s die de huidige situatie weergeven
  • Is de plek bereikbaarheid met een kraantje
  • Wat is het voor soort grond

Geef ook aan of het nieuwe aanplant betreft of een vervanging waarbij er bijvoorbeeld ook een oude (buxus of andere) haag weggehaald moet worden.

De Ilex crenata kan het hele jaar door worden geplant, behalve als het vriest. Lees ook meer over het planten van de Ilex crenata.

De Ilex Crenata kan overal staan: dus zowel in de zon, halfschaduw of schaduw.C

De Ilex Crenata is een vlotte groeier. Om het mooi in vorm te houden kan hij het beste 2x per jaar worden gesnoeid. Dat kan met een handheggenschaar of een accu/elektrische heggenschaar. Snoei bij voorkeur de eerste keer rond juni en rond september voor de tweede keer. Veel uitlopers? Snoei dan tussentijds nogmaals. Snoei echter nooit in de volle zon, want dan is de kans groot dat de de gesnoeide blaadjes lelijk verbranden.

Door een Ilex Crenata vaak te snoeien, zo’n 2 tot 3 x per jaar, zal hij zich mooi vertakken en uiteindelijk een dichte haag vormen. Snoei in juni de eerste keer de struik wat dieper in, en snoei rond september/oktober lichtjes de toppen weg. Tussendoor snoeien kan ook als de haag snel groeit. Houd de haag boven iets smaller dan onder zodat de zon er optimaal op kan vallen. Gebruik bij voorkeur een elektrische accuheggenschaar om mooi langs het oppervlak te scheren. Maak daarbij lange halen en werk daarbij opzij van de haag van onder naar boven.

Na de bloei vormt de Ilex Crenata besjes in de herfst. Deze zijn zwart van kleur en niet eetbaar. De besjes zijn licht giftig voor de mens en kunnen diarree of braken veroorzaken.

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Ilexcrenata.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8