Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Langzaam groeiende haag

Ilex crenata is in steeds meer tuinen terug te vinden. Bij ons kunt u deze groenblijvende haagplant kopen voor de scherpste prijs uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

De ideale groenblijvende haagplant. Frisgroen, sterk en uitstekend geschikt voor blok- en vormsnoei.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Met de smalle en meer opgaande vorm is deze Ilex crenata erg geschikt voor compacte hoge hagen.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Dit is een snelle groeier onder de Ilex crenata haagplanten. Ideaal om snel grote, volle haagvormen te creëren.

Groenblijvende langzaam groeiende haag kopen

De Ilex crenata wordt steeds populairder als winterharde groene haagplant. Steeds meer mensen zien het als de ideale buxusvervanger. Deze heeft te kampen met schimmelziektes en de nietsontziende buxusmot. De Ilex crenata is voor deze ongemakken nagenoeg resistent maar vertoont qua uiterlijk veel overeenkomsten met de buxus. Om bestaande buxushagen te vervangen is de Ilex crenata dus heel geschikt. Maar natuurlijk ook om de tuin met deze kwalitatief zeer goede, maar scherp geprijsde haagplant een ware metamorfose mee te geven. Eenmaal aangeplant hebt u natuurlijk geen zin om continue tijd, zorg en aandacht aan de haag te besteden. Met de Ilex crenata zit u wat dat betreft goed. 

Ilex crenata kwekerij

Groenblijvende Ilex crenata makkelijk & voordelig besteld. Altijd mooie kwaliteitsplanten uit eigen kwekerij met snelle levering aan huis.

Weinig onderhoud aan een Ilex crenata haag

De Ilex crenata staat bekend als een langzaam groeiende haagplant, al is het groeiproces iets sneller dan een buxus. Een Ilex crenata groeit gemiddeld zo’n 20 tot maximaal 35 centimeter per jaar. Om de haag goed en mooi in vorm te houden is het wel belangrijk om de Ilex crenata te snoeien. Wanneer dit 2x per jaar wordt gedaan blijft de haag goed in vorm en compact. De Ilex crenata heeft van zichzelf al hele fraaie vertakkingen maar door het snoeien worden deze haagplant nog meer gestimuleerd om een dicht geheel te vormen. Doordat het geen enorme groeispurt doormaakt is de Ilex crenata een langzaam groeiende haag die zelfs voor kleinere tuinen heel geschikt is.

Ilex crenata niet alleen geschikt voor een langzaam groeiende haag

Behalve als haagplant is de Ilex crenata ook geschikt om als eenling te planten. Plaats het in een border of in een sierpot op het terras. Net als een buxus is het geschikt voor iedere snoeivorm dus durf deze uitdaging aan te gaan. Snoei het in een ronde vorm, een piramide of wat u ook maar wilt. Een Ilex crenata doet het overal even goed. Of het nu in de volle zon is, volledige schaduw of een combinatie van beiden. Daarom maakt het ook niet uit waar u de Ilex als langzaam groeiende haag aanplant. In de voor-of achtertuin, als erfafscheiding met de buren of individueel in een border, op het terras of balkon. De prachtige Ilex crenata maakt overal een sierlijke en elegante indruk. 

Tuintips

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »