Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Japanse hulst kopen

De Japanse hulst is in steeds meer tuinen terug te vinden. Bij ons kunt u deze groenblijvende haagplant kopen voor de scherpste prijs uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

De ideale groenblijvende haagplant. Frisgroen, sterk en uitstekend geschikt voor blok- en vormsnoei.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Met de smalle en meer opgaande vorm is deze Ilex crenata erg geschikt voor compacte hoge hagen.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Dit is een snelle groeier onder de Ilex crenata haagplanten. Ideaal om snel grote, volle haagvormen te creëren.

Groenblijvende haagplant Japanse hulst

De Japanse hulst is een prachtige sierheester. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft de Japanse hulst geen doornen. Tijdens de bloeiperiode, vanaf mei ongeveer, vormen er zich kleine bloemetjes aan de Japanse hulst in een witte kleur. Naderhand vormen er zich zwarte besjes die geliefd zijn bij vogels. Voor overige dieren en mensen zijn deze besjes niet voor consumptie geschikt omdat ze licht giftig zijn. Een andere benaming voor de Japanse hulst is Ilex crenata. Deze plant heeft licht bollende groene blaadjes en is winterhard. Dus dat wordt het hele jaar door genieten van een haagplant die groenblijvend is.

Japanse hulst kwekerij

Wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Japanse hulst haagplanten.

Japanse hulst als haag of solitair

De Japanse hulst komt uitstekend tot zijn recht als het in een haagvorm wordt aangeplant. Het past bij alle tuinstijlen en zal voor mooie afscheidingen zorgen. Maar ook solitair kan de Japanse hulst een waardevolle toevoeging zijn voor tuin of terras. Het laat zich makkelijk snoeien in iedere gewenste vorm. Snoeien gebeurt 1 à 2 keer per jaar met een scherpe snoeischaar of heggenschaar. Het liefst op een bewolkte, niet al te warme dag. Dit om te voorkomen dat de groene blaadjes brandschade oplopen. Zowel in een pot als in de volle grond komt een Japanse hulst altijd tot zijn recht. Het heeft geen voorkeur wat standplaats betreft. Vol in de zon, een halfschaduw plek of volledig in de schaduw: de Japanse hulst gedijt overal even goed. Wel houdt het van een ietwat zure grond en vindt het prettig om 1x per jaar vertroetelt te worden met wat compost rond de wortels.

De Japanse hulst als buxusvervanger

De Japanse hulst wordt gezien als een goede buxusvervanger. De buxus wordt de laatste jaren geteisterd door diverse ziektes en de vervelende buxusmot. De Japanse hulst vertoont zeer veel overeenkomsten met deze plant zoals de bladeren, de compacte vorm en de immer groenblijvende kleur. Met als groot pluspunt dat het resistent is tegen de buxusrups en buxusmot. Daardoor wordt de Japanse hulst steeds populairder als haagplant. Onze Ilex haag wordt geleverd vanuit de eigen kwekerij waardoor de kwaliteit en versheid gewaarborgd is én blijft.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoeveel Japanse hulst planten u per strekkende meter nodig heeft is afhankelijk van de hoogte van de haagplant. Ons advies:

  • 10-20 cm: 8 planten per meter
  • 20-30 cm: 7 planten per meter
  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 40-60 cm: 5 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • >80 cm: 3 planten per meter

De Japanse hulst kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. De allerbeste periode om ze te planten is aan het einde van de zomer / begin van het najaar, omdat de temperatuur van de grond dan nog relatief hoog is en de grond vrij vochtig is.

Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan spant u een hulplijn. Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en diep. In de geul en tussen de losse, uitgegraven grond verspreidt u rododendrongrond of tuinturf. Plaats de Japanse hulst haagplanten in het midden van de geul. Schuif de uitgegraven grond terug rondom de haagplant. Geef de Japanse hulst daarna direct voldoende water, ook in de weken erna.

Het advies is om de Japanse hulst haagplant twee keer per jaar te snoeien, zowel voor- als na de zomer. De snoeitijd loopt dus van mei tot en met september. Daarnaast is ons advies om niet te gaan snoeien op een zonnige dag, om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

Tuintips

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »