Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex maximowicziana Kanehirae

(2 klantbeoordelingen)

Ilex maximowicziana Kanehirae

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

25 - 45 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ is de snelst groeiende vorm van de Ilex crenata. Het blad van de Ilex is glimmend donkergroen en wat spitsvormig. In de periode mei-juni krijgt de Kanehirae onopvallende witte bloemetjes, die daarna overgaan tot – tevens onopvallende – zwarte besjes. De haagplant is winterhard, groenblijvend en vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus, daarom wordt dit soort veel toegepast als buxusvervanger. Zo hoeft u niet meer tegen de kaalgevreten, bruine buxus aan te kijken en hoeft u deze niet meer jaarlijks te bestrijden tegen de buxusmot, maar krijgt u er een prachtige, groene haag voor terug die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusziekte.

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van de Ilex maximowicziana Kanehirae. Deze A-kwaliteit planten kunt u rechtstreeks uit onze eigen kwekerij kopen, voor de scherpste prijs. De Ilex planten verzenden wij op plantvriendelijke wijze naar zowel particulieren als zakelijke klanten. Zo bent u er zeker van dat u een prachtige, groene haag in uw tuin krijgt mét 3 maanden groeigarantie!

Planthoogte

, , , , , , , , , , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€8,59
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€14,75
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
120 - 140 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
140 - 160 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
160 - 180 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht

Specificaties

Groei per jaar25-45 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

2 beoordelingen voor Ilex maximowicziana Kanehirae

 1. R. Duns

  Goed geadviseerd door deze kwekerij, over welk Ilex soort ik het beste kon kiezen, fijne service. Persoonlijk vind ik deze donkergroene variant van Ilex erg mooi. Ze staan inmiddels in onze voortuin en zijn al gegroeid.

 2. T. Timmers

  Prachtige Ilex Maximowicziana planten afgeleverd gekregen voor een fijne prijs. Blij mee!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De schitterende Ilex maximowicziana Kanehirae.

Wanneer u een groenblijvende, donkergroene haagplant zoekt met een mooie uitstraling, is de Ilex maximowicziana Kanehirae iets voor u! De plant staat bekend als kleinbladig, maar heeft wel iets grotere bladeren dan de Ilex crenata Green Hedge en -Caroline Upright. De spitsvormige, glanzende blaadjes zorgen voor een unieke haag in uw tuin. Dankzij de compacte groei van de Ilex maximowicziana Kanehirae, kunt u een volledig zichtdichte haag creëren met een maximale hoogte van 2 meter. Met zijn kleine bladeren en type groeivorm, wordt ook dit soort van de Ilex crenata veelvuldig toegepast als strakke, formele haag ter vervanging van de aangetaste Buxus. De maximowicziana Kanehirae is namelijk resistent tegen de buxusmot en -ziekte. Tevens kan deze Ilex solitair geplant worden en is het geschikt voor vormsnoei, in bijvoorbeeld bol- of kubusvorm. In mei en juni verschijnen er zeer kleine witte bloemetjes aan, die worden opgevolgd door onopvallende zwarte besjes. Als u een unieke en strakke, donkergroene haag wilt, is onze Ilex maximowicziana Kanehirae een aanwinst voor uw tuin!

Ilex maximowicziana Kanehirae gemakkelijk aanplanten.

Het aanplanten van de Ilex maximowicziana Kanehirae is zeer gemakkelijk. Tevens heeft de plant geen voorkeur v.w.b. standplaats, de Maximowicziana Kanehirae groeit zowel in de zon, halfschaduw als schaduw.

 1. Voordat u start met aanplanten, is het goed om al het onkruid bij de standplaats weg te halen. Dit oogt niet alleen netter, maar zorgt er ook voor dat vocht en voedingsstoffen niet worden afgepakt van de Ilex maximowicziana Kanehirae.
 2. Span een hulplijn, zodat de haag gegarandeerd recht komt te staan.
 3. Nu de voorbereidingen zijn getroffen, kunt u starten met het graven van een gleuf op de plek waar Maximowicziana Kanehirae komt te staan. De breedt en diepte dient iets groter te zijn dan de kluiten van de planten. Let op dat u de Ilex planten niet te diep in de grond zet.
 4. Om de Ilex maximowicziana Kanehirae een uitstekende start te geven op zijn nieuwe standplaats, is het slim om rododendrongrond te verspreiden in de gleuf en tussen de uitgegraven grond. In deze lichtzure grond zitten de juiste voedingsstoffen voor de planten.
 5. Plaats de Ilex planten rechtop in het midden van de gleuf, verspreid over de strekkende meters.
 6. Doe de uitgegraven grond terug in de gleuf en drukt dit rondom de Ilex maximowicziana Kanehirae planten goed aan.
 7. Geef uw nieuwe haag tot slot direct goed water. Dit geldt ook voor de periode hierna wanneer het droog weer betreft. Bij hele warme dagen, geeft u in het eerste jaar dagelijks in de ochtend water.

Onderhoudsvriendelijke maximowicziana Kanehirae.

Wanneer u ervoor kiest om de Ilex maximowicziana Kanehirae te kopen, haalt u een haag binnen waar u weinig omkijken naar heeft. De Ilex staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid en is zeer gemakkelijk in verzorging. Om een volle haag te creëren is wel het advies om de Ilex maximowicziana Kanehirae tweemaal per jaar te snoeien, zo zullen de planten sneller vertakken. Dit kunt u doen in de periode van mei t/m september. Snoei echter niet in de volle zon, dan kunnen de blaadjes namelijk verbranden. Bij droge periodes is het wel belangrijk om goed water te geven. Vooral in het eerste jaar van de haagplanten in uw tuin, wanneer zich nog niet volledig gesetteld zijn. Betreft het heel warm en droog weer, geef dan dagelijks aan het begin van de dag water. Het bemesten van de Ilex maximowicziana Kanehirae is niet per se nodig. Wilt u de haag toch graag bemesten? Doe dit dan in het voorjaar middels organische DCM meststof voor Ilex.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Kleine Ilex maximowicziana Kanehirae planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Ilex planten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex maximowicziana Kanehirae planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de haagplanten bij u thuis af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 cm? Dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen. Heeft u een voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, het is een zeer onderhoudsvriendelijke haagplant en wij helpen u graag bij! Met onze handleiding voor het aanplanten van de Ilex maximowicziana Kanehirae en informatie over het onderhoud, zorgen wij er samen voor dat u een prachtige Ilex crenata haag in uw tuin realiseert!

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex maximowicziana Kanehirae haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Ilex maximowicziana Kanehirae

De Ilex maximowicziana Kanehirae kan gemiddeld gezien iets sneller groeien dan andere Ilex crenata soorten. De gemiddelde groeisnelheid bedraagt 25 – 45 cm per jaar. Uiteindelijk kan de haagplant een hoogte bereiken van 200 cm.

De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft, hangt af van de hoogte van de Ilex maximowicziana Kanehirae planten. Hier kunt u onderstaande voor aanhouden:

 • 10 – 20 cm hoogte: 8 planten per meter
 • 20 – 30 cm: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 5 planten per meter
 • 60 – 80 cm: 4 planten per meter
 • 80 – 120 cm: 3 planten per meter
 • >120 cm: 2,5 plant per meter