Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex haag kopen

De Ilex haag fungeert als uitstekende buxusvervanger en wordt steeds populairder. Bij ons voor de laagste prijs online te koop en snel geleverd.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

De ideale groenblijvende haagplant. Frisgroen, sterk en uitstekend geschikt voor blok- en vormsnoei.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Met de smalle en meer opgaande vorm is deze Ilex crenata erg geschikt voor compacte hoge hagen.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Dit is een snelle groeier onder de Ilex crenata haagplanten. Ideaal om snel grote, volle haagvormen te creëren.

Groenblijvende haag met de Ilex haag

Om een mooie en volle haag te maken is de Ilex crenata de sierheester bij uitstek die daar geschikt voor is. Een Ilex haag past in ieder tuinontwerp en staat fantastisch bij een woning of bedrijfspand. De Ilex crenata, de Nederlandse benaming is Japanse hulst, heeft een mooie en volle groei en slaat na het aanplanten vrijwel altijd aan. De plant gedijt eigenlijk overal even goed. In de volle zon, een halfschaduw plek of zelfs volledig in de schaduw; een beetje liefde en aandacht doet wonderen. Omdat de Ilex crenata oppervlakkig wortelt is het wel goed om jaarlijks een beetje rododendrongrond om de plant te strooien. En na het aanplanten natuurlijk zorgen dat de aarde goed vochtig blijft natuurlijk.

Ilex haag kwekerij

Wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex haagplanten.

Een Ilex haag in plaats van de buxus

Een Ilex haag vertoont veel gelijkenissen met de alom bekende buxushaag. Het is winterhard, heeft licht bollende groene blaadjes en zeer geschikt om te snoeien. Toch is er wel een groot verschil met een buxus. Zoals misschien bekend heeft deze plant de laatste jaren te kampen met diverse tegenslagen. Dat varieert van  ziektes tot de alom gevreesde buxusmot. Eenmaal aangetast is een buxushaag haast niet meer te redden met als gevolg een kale en bruine haag. Behandeling is een tijdrovende en dure klus. Beter is het om de buxus te vervangen door een Ilex haag. Deze is resistent tegen de buxusmot waardoor een Ilex haag er gezond en fris groen bij staat.

Een bloeiende Ilex haag

Een bloeiende Ilex haag? Jazeker. Al zijn ze heel fijn, de Ilex crenata krijgt in het voorjaar kleine, witte bloemetjes. Dat maakt een Ilex haag nog net wat specialer. Na de bloeiperiode ontstaan er zwarte besjes. Pas hier wel mee op want deze kunnen bij inname licht giftig zijn. De Japanse hulst is niet alleen heel geschikt om een Ilex haag mee te vormen maar ook solidair staan ze prachtig. dat komt omdat ze in iedere gewenste vorm te snoeien zijn. Of het nu een bol is, een diersoort of een andere vorm, met een beetje creativiteit lukt het altijd. Meer weten over een Ilex haag of direct Ilex crenata kopen? Neem gerust contact met ons op. De Ilex crenata komt uit onze eigen kwekerij dus we weten waarom we zo super enthousiast over deze sierheester zijn.

Tuintips

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »