Ilex haag kopen

De Ilex haag fungeert als uitstekende buxusvervanger en wordt steeds populairder. Bij ons voor de laagste prijs online te koop en snel geleverd.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8

Ilex crenata 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Ilex hagen. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Groenblijvende haag met de Ilex haag

Om een mooie en volle haag te maken is de Ilex crenata de sierheester bij uitstek die daar geschikt voor is. Een Ilex haag past in ieder tuinontwerp en staat fantastisch bij een woning of bedrijfspand. De Ilex crenata, de Nederlandse benaming is Japanse hulst, heeft een mooie en volle groei en slaat na het aanplanten vrijwel altijd aan. De plant gedijt eigenlijk overal even goed. In de volle zon, een halfschaduw plek of zelfs volledig in de schaduw; een beetje liefde en aandacht doet wonderen. Omdat de Ilex crenata oppervlakkig wortelt is het wel goed om jaarlijks een beetje tuinturf om de plant te strooien. En na het aanplanten natuurlijk zorgen dat de aarde goed vochtig blijft natuurlijk.

Ilex haag kwekerij

Wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex haagplanten.

Een Ilex haag in plaats van de buxus

Een Ilex haag vertoont veel gelijkenissen met de alom bekende buxushaag. Het is winterhard, heeft licht bollende groene blaadjes en zeer geschikt om te snoeien. Toch is er wel een groot verschil met een buxus. Zoals misschien bekend heeft deze plant de laatste jaren te kampen met diverse tegenslagen. Dat varieert van diverse ziektes tot de alom gevreesde buxusmot. Eenmaal aangetast is een buxushaag haast niet meer te redden met als gevolg een kale en bruine haag. Behandeling is een tijdrovende en dure klus. Beter is het om de buxus te vervangen door een Ilex haag. Deze is nagenoeg resistent tegen al deze ongemakken waardoor een Ilex haag er altijd gezond en fris groen bij staat.

Een bloeiende Ilex haag? Jazeker. Al zijn ze heel fijn, de Ilex crenata krijgt in het voorjaar kleine, witte bloemetjes. Dat maakt een Ilex haag nog net wat specialer. Na de bloeiperiode ontstaan er zwarte besjes. Pas hier wel mee op want deze kunnen bij inname licht giftig zijn. De Japanse hulst is niet alleen heel geschikt om een Ilex haag mee te vormen maar ook solidair staan ze prachtig. dat komt omdat ze in iedere gewenste vorm te snoeien zijn. Of het nu een bol is, een diersoort of een andere vorm, met een beetje creativiteit lukt het altijd. Meer weten over een Ilex haag of direct Ilex crenata kopen? Neem gerust contact met ons op. De Ilex crenata komt uit onze eigen kwekerij dus we weten waarom we zo super enthousiast over deze sierheester zijn.

Een bloeiende Ilex haag

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Dit is afhankelijk van de planthoogte van de Ilex haag. Ons advies:

  • 10-20 cm: 8 planten per meter
  • 20-30 cm: 7 planten per meter
  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 30-60 cm: 5 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • >80 cm: 3 planten per meter

Ilex hagen kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Het allerbeste is om de haagplanten aan te planten wanneer de temperatuur van de grond nog relatief hoog is en de grond vrij vochtig, zoals aan het einde van de zomer / het begin van het najaar.

Om er zeker van te zijn dat de Ilex haag recht komt te staan spant u een hulplijn. Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en diep. In de geul en tussen de losse, uitgegraven grond verspreidt u aanplantgrond of tuinturf. Plaats de Ilex haagplanten in het midden van de geul. Schuif de uitgegraven grond terug rondom de haagplant. Let erop dat de Ilex haag direct – en ook in de weken erna- genoeg water krijgt. 

Ons advies is om de Ilex haag twee keer per jaar te snoeien, zowel voor- als na de zomer. Zo stimuleert u de volle groei van de haagplanten.

Tuintips