Ilex crenata 'Green Hedge'

(15 klantbeoordelingen)

Ilex crenata 'Green Hedge'

(15 klantbeoordelingen)

Vanaf: 0,80

Wissen

De Ilex crenata Green Hedge is een sterke, groenblijvende haagplant met een prachtige uitstraling. Momenteel wordt de Green Hedge veel gebruikt als buxus vervanger, omdat hij uiterlijke gelijkenissen vertoont met de buxus, maar niet vatbaar is voor de buxusmot, buxusrups en andere aantastingen. Zo kijkt u niet meer aan tegen de bruine, kaalgevreten buxus en hoeft u de buxusmot niet meer continu te bestrijden.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Green Hedge. Wij leveren de Ilex haagplanten direct uit eigen kwekerij in een plantvriendelijke verpakking. Hierbij bent u verzekerd van topkwaliteit tegen de laagste prijs en heeft u een schitterende, groenblijvende haag die onderhoudsvriendelijk is.

Ilex crenata ‘Green Hedge’, dé ideale buxus vervanger

De Ilex crenata Green Hedge heeft fijne, glanzende groene blaadjes en de takken zijn iets opgaand. Dat maakt deze soort van de Ilex ideaal voor hagen en vormsnoei. De Green Hedge verdicht zich mooi en groeit wat sneller dan de buxus, 20 tot 35 centimeter per jaar. Voor een strakke haag of vormheester moet hij dan ook tweemaal per jaar worden gesnoeid. Ideaal is om dat voor- en na de zomer te doen. De Ilex crenata Green Hedge vormt in mei-juni fijne witte bloemetjes.

Aanplanten

Bij het aanplanten van de Ilex crenata ‘Green Hedge’ kunt u onderstaande stappen volgen:

 • Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan, spant u een hulplijn;
 • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep;
 • In de geul en tussen de losse, uitgegraven grond verspreidt u aanplantgrond en/of rododendron grond, daarna goed door elkaar spitten;
 • Plaats in het midden van de geul de Ilex crenata haagplanten;
 • Schuif de uitgegraven grond terug rondom de Green Hedge en druk het goed aan;
 • Om ervoor te zorgen dat de wortels zich sneller ontwikkelen, raden wij u aan om direct te zorgen voor voldoende water voor de haagplanten. Ook in de weken erna door ze om de dag water te geven. Bij heel warm weer is het advies om de planten iedere ochtend van water te voorzien.

Snoeien Ilex crenata ‘Green Hedge’

De Ilex crenata Green Hedge is zeer onderhoudsvriendeljik. Om de Ilex in vorm te houden, wordt hij in de regel alleen 2 keer per jaar gesnoeid; voor- en direct na de zomer. Doe dit echter niet op een zonnige dag, ter voorkoming van verbrande bladeren. Hou de heggenschaar recht langs de haag en laat het in een soepele beweging langs de Ilex crenata ‘Green Hedge’ gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

Onderhoud van de Ilex crenata Green Hedge

Om de Ilex crenata Green Hedge optimaal te laten uitgroeien tot een gezonde, mooie en volle plant is het raadzaam om een aantal tips wat betreft het onderhoud en de verzorging op te volgen. Zo is het van belang om de plant aan te planten in een lucht doorlatende aarde. Zo neemt de plant alle voedingsstoffen en vocht goed op. Eventueel kunt u tijdens het aanplanten wat rododendrongrond rond de Ilex crenata strooien. Na het aanplanten van de Ilex crenata is het belangrijk dat de haagplant –met name rondom de wortels- goed vochtig gehouden wordt. Geef de plant indien nodig extra water. Tot slot raden we aan om twee maal per jaar humusrijke tuingrond rond de plant te verspreiden en de aarde wat los te woelen. De Ilex crenata wortelt namelijk niet heel diep.

Het verschil tussen de Ilex Crenata Green Hegde en andere Ilex haagplanten

De Ilex Crenata Green Hedge is de meest geschikte haagplant als men zoekt naar een buxusvervanger. De Ilex Crenata Green Hedge lijkt met zijn kleine en glanzende bladeren en dichte vertakkingsvorm qua uiterlijk namelijk veel op de buxus. De Caroline Upright heeft een opgaande en compact groei. De bladeren zijn klein, donker van kleur en bolvormig. In tegenstelling tot de Ilex Crenata Green Hedge en de Maximowicziana Kanehirae, krijgt de Caroline Upright geen bessen. De Maximowicziana Kanehirae heeft spitse, glimmende bladeren met een donkergroene kleur. Alle Ilex haagplanten zijn geschikt voor het creëren van zowel een lage als een hoge haag.

FAQ

Hoeveel Ilex crenata ‘Green Hedge’ per meter?

Dit is afhankelijk van de hoogte van de Ilex crenata ‘Green Hedge’ op moment van aanplanten. Bij een planthoogte van 10 – 20 cm hanteren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten. Bekijk voor alle planthoogtes en ons advies de tabel op onze webshop.

Wanneer Ilex crenata ‘Green Hedge’ planten?

De Ilex crenata ‘Green Hedge’ haagplanten die in potten zijn gekweekt kunt u het hele jaar door aanplanten.

Hoe snel groeit Ilex crenata ‘Green Hedge’?

Gemiddeld groeit de ‘Green Hedge’ 20-35 cm per jaar. De volwassen plantgrootte is rond de 180 cm. Met deze groeisnelheid, zijn kleine groene bladeren en rechte groeivorm is de ‘Green Hedge’ een uitstekende buxusvervanger.

Wanneer Ilex crenata ‘Green Hedge’ snoeien?

Het advies is om de Ilex crenata ‘Green Hedge’ twee keer per jaar te snoeien. De beste periode om dit te doen is van mei t/m september. Tip: snoei niet op een warme, zonnige dag. De jonge blaadjes zijn namelijk gevoeliger voor de zon en verbranden daardoor snel.

Hoogte

, , , , , , , , , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,80
10 - 20 cm kluit/pot8 planten per meter€1,25
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,49
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€3,75
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€6,25
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€12,49
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meter€19,50
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€24,95
120 - 140 cm kluit/pot3 planten per meter€31,95
140 - 160 cm kluit/pot3 planten per meter€38,95
160 - 180 cm kluit/pot3 planten per meter€44,95
180 - 200 cm kluit/pot2,5 plant per meter€57,95

Specificaties

Groei per jaar20-35 cm
Volwassen plantgrootte180 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

15 beoordelingen voor Ilex crenata ‘Green Hedge’

 1. W. Schell

  Snelle levering en goed verpakt, plantjes zagen er keurig uit, na ontvangst direct geplant en staan er prima bij. Kijken nu wat de winter gaat doen , maar heb er alle vertrouwen in.

 2. L. Flippo

  Vriendelijk personeel en voor redelijke prijs mooie stekken, goede informatie over de plantjes. We hebben ze gelijk geplant en ziet er nu al mooi uit, en nu maar groeien.

 3. A. Verbeek

  Heb 800 stuks green hedge besteld voor levering in Tsjechie. Alles verliep bijzonder goed. Super communicatie met Thomas. Vervoer werd snel geregeld tegen goede prijs. Plantjes allemaal goed aangekomen en doen het fantastisch. Super company.

 4. Kimberly

  Ilex planten zijn goed aangeslagen in de tuin. Fijne communicatie gehad met dit bedrijf, komen hun afspraken na. Hartstikke blij met mijn nieuwe haag 🙂

 5. R. Janssen

  Prima planten die zeer zorgvuldig en snel waren verstuurd. Had binnen 3 dagen de planten in huis. Heb ze geplant en je ziet de heg elke week groeien. Top producten met zeer goede service!!!

 6. M. Disbergen

  Goede service en kwaliteit. We zijn er erg blij mee en staat super in de voortuin.

 7. W. Verstappen

  Mooie gezonde planten die goed zijn aangeslagen, ondanks het feit dat ze niet in de meest geschikte tijd van het jaar (juni en heel warm weer) geplant zijn. Duidelijke communicatie vanuit het bedrijf en de afspraken zijn stipt en vlot nagekomen.

 8. R. Vergroesen

  50 mooie Ilex stekplanten met kluit besteld en ontvangen. Uitgepakt en een paar uurtjes vol laten zuigen in bak water. In 2 rijen om en om aangeplant, in grond met Tuinturf en Potgrond, en daarna licht teruggesnoeid. Mooi resultaat al na een paar weekjes. Geen enkele uitval geconstateerd.

 9. A. Van Liere

  Vijf sterren

 10. Van der Laan

  Mooie planten voor een scherpe prijs. Ze werden de volgende dag al afgeleverd en waren netjes verpakt. Een tevreden klant!

 11. R. Exmann

  Hoi, ik ben heel tevreden met mijn Ilex crenata.
  25 plantjes werden netjes verpakt bij mij thuis afgeleverd. Zij staan er keurig bij.

 12. H.J. Roskam

  Snel geleverd, en de planten lijken het goed te doen! Tevreden mee!

 13. Faisca Drent

  5/5

 14. S. Buteyn

  Heel erg blij mee! Ik ben telefonisch keurig te woord gestaan en kreeg advies omtrent het vervangen van de 40 meter lange buxushaag. De Green Hedge is inderdaad een prachtig alternatief die er erg op lijkt, heel tevreden.

 15. E. Rijnsdorp

  Fijne ervaring met Ilexcrenata.nl, snelle levering, en de plantjes keurig verpakt.
  Ook snelle reactie op vragen die ik had via de mail.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Ilexcrenata.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4