Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata Dark Green

Er is steeds meer vraag naar buxusvervangers, nu deze planten worden aangetast door de buxusmot. Het beste alternatief is de Ilex crenata. Er zijn verschillende soorten Ilex, waaronder de Green Hedge en de Ilex crenata Dark Green.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Alles over de Ilex crenata Dark Green

De Ilex crenata Dark Green vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus. Ideaal dus als buxus alternatief, wanneer deze is aangetast door de buxusmot. Alle Ilex crenata soorten zijn volledig resistent tegen ziektes en goed winterhard. Zo heeft u gegarandeerd weer een mooie, groenblijvende haag zonder aangetaste plekken en geen last meer van het bestrijden van de buxusmot. 

Met een gemiddelde groeisnelheid van 25 a 30 centimeter per jaar, groeit de Ilex crenata Dark Green harder dan de buxus. In de meeste gevallen wordt de Dark Green gebruikt als lage haag of border, maar u kunt deze ook als relatief hoge haag toepassen. De volwassen plantgrootte bedraagt namelijk +/- 200 centimeter in hoogte en 100 tot 150 centimeter qua breedte! Het voordeel van de Ilex crenata, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de standplaats. De Dark Green groeit zowel in de schaduw, halfschaduw als volle zon. Ook voor wat betreft de grond is de plant weinig veeleisend. Wel heeft de Ilex crenata een voorkeur voor een goed doorlatende, humusrijke en licht vochtige grond. Ons advies is altijd om rododendrongrond te gebruiken bij het aanplanten. In deze zure grond zitten de juiste voedingsstoffen, voor een uitstekende start.

98% van de klanten beveelt ons aan

Het resultaat telt voor ons. Onze planten en service krijgen dan ook gemiddeld een 9.4! Maar liefst 98% tevreden klanten gingen u voor en bevelen ons aan.

“Twee maanden geleden heb ik voor onze achtertuin 30 Ilex crenata Caroline Upright besteld en ze staan er prachtig bij. Ze werden keurig op tijd geleverd, waren netjes en zonder beschadigingen aangekomen en alle planten zaten prima in de kluit. Wij zijn erg blij met onze nieuwe haag.”

R. de Man

“Ik heb al verschillende haagplanten via Ilexcrenata.nl voor mijn tuinprojecten gekocht. Ik kan altijd rekenen op een snelle levering, vriendelijke service en topkwaliteit planten voor een zeer scherpe prijs”

Hoveniersbedrijf Van Dijk

“We wilden onze kale buxus vervangen en kwamen uit op deze webwinkel. Geen gedoe met zelf ophalen, ze worden gewoon aan huis geleverd. Ze staan inmiddels in de grond en de tuin staat er weer prachtig bij. Mooie kwaliteit, kan niets anders zeggen”

L. Grootheest

Onderhoud Ilex crenata Dark Green

Een van de voordelen van de Ilex crenata Dark Green, is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Zo hoeft u de haag maar tweemaal per jaar te snoeien, zowel voor- als na de zomer. Houd hierbij wel rekening met de zon. Als u gaat snoeien op een zonnige dag, bestaat de kans dat de bladeren verbranden. Snoei daarom altijd op een bewolkte dag. Optioneel kunt u de Ilex crenata Dark Green haag jaarlijks bemesten in het voorjaar. Doe dit dan met organische meststoffen. Zo krijgen de planten op natuurlijke wijze de voedingsstoffen binnen. Direct na het aanplanten, en in de periode daarna, is water geven belangrijk. Dit geldt ook voor warme, zomerse dagen. Bij hitte is ons advies om dagelijks aan het begin van de ochtend water te geven.

Ilex crenata kwekerij

Groenblijvende Ilex crenata makkelijk & voordelig besteld. Altijd mooie kwaliteitsplanten uit eigen kwekerij met snelle levering aan huis.

Ilex crenata kopen, direct eigen kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex crenata soorten Green Hedge, Caroline Upright en Maximowicziana Kanehirae. Alle soorten zijn geschikt als buxusvervanger. De Green Hedge toont qua groeiwijze en type blad de meeste uiterlijke gelijkenissen met de Ilex crenata Dark Green. De Maximowicziana Kanehirae is het meest donkergroen van onze Ilex soorten en komt qua kleur dus het dichtst in de buurt van de Ilex crenata Dark Green.

Alle planten leveren wij direct uit eigen kwekerij, vers bij u thuis af. Doordat er geen sprake is van tussenhandel, heeft u gegarandeerd een prachtige Ilex haag voor een scherpe prijs. Tevens geven wij 3 maanden groeigarantie mee op onze planten. Zo bent u zeker van topkwaliteit!

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

De volwassen plantgrootte van de Ilex crenata Dark Green bedraagt +/- 200 cm en een maximale breedte van 100 tot 150 cm.

Gemiddeld groeit de Ilex crenata Dark Green 25 a 30 cm per jaar. 

Blog

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »