Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata Convexa

Ilex crenata Convexa

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

10 - 25 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex crenata Convexa is uitstekend geschikt als vervanger van de buxushaag. De opvallend bolvormige blaadjes geven de Convexa een geheel eigen uitstraling, waarin deze afwijkt van de andere Ilex crenata soorten. Deze haagplant kunt u overal in de tuin aanplanten, of het nu een plek in de zon, halfschaduw of schaduw is. Ideaal voor het creëren van een lage, compacte haag als border of tuinafscheiding. De Ilex crenata Convexa is goed winterhard en groenblijvend. In de maanden mei en juni bloeien er onopvallende, witte bloemetjes aan de Ilex Convexa. In het najaar komen er hele kleine, zwarte besjes aan te hangen.

Een snoeibeurt verdraagt deze Ilex zeer goed. Een of twee keer per jaar snoeien is voldoende voor de onderhoudsvriendelijke haagplant. Op die manier kunt u de Ilex crenata Convexa eenvoudig op de gewenste hoogte houden, van een laag (border)haagje tot een hogere haag van 150 – 180 cm. Bij het aanplanten is het belangrijk dat de bodem van de standplaats goed waterdoorlatend wordt gemaakt en wordt voorzien van rododendrongrond.

Planthoogte

, ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,84
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75

Specificaties

Groei per jaar10 - 25 cm
Volwassen plantgrootte150 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Kleine Ilex crenata Convexa (>40 cm) planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Convexa planten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex crenata Convexa planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u deze op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de haagplanten bij u thuis af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 cm? Ook dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen. Heeft u een voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, het is een zeer onderhoudsvriendelijke haagplant en wij helpen u graag bij! Met onze handleiding voor het aanplanten van de Convexa en informatie over het onderhoud, zorgen wij er samen voor dat u een prachtige Ilex crenata haag in uw tuin realiseert!

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex crenata Convexa haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!