Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata Caroline Upright

(6 klantbeoordelingen)

Ilex crenata Caroline Upright

(6 klantbeoordelingen)

Vanaf: 2,84

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

20 - 30 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex crenata Caroline Upright is een krachtige, wintergroene haagplant. De Caroline Upright heeft een compacte groei en een sterke opgaande vorm. Daarmee is de haagplant zowel geschikt voor een lage- als een hoge haag. De blaadjes zijn klein en bolvormig en in tegenstelling tot andere Ilex crenata soorten krijgt deze Ilex geen besjes omdat het een mannelijke plant is. Ook de Caroline Upright is een geschikt alternatief voor de buxus. Zo kijkt u niet meer aan tegen de bruine, kaalgevreten buxus, maar naar een prachtige, groene Ilex haag die gemakkelijk in onderhoud is.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander hoe we Ilex planten moeten kweken. Om u de beste kwaliteit én een topservice te bieden, leveren we de Caroline Upright direct uit onze kwekerij. Zo weet u zeker dat de Ilex planten vers zijn. Wij versturen snel en in een plantvriendelijke verpakking om te kunnen garanderen dat de Caroline Upright veilig bij u aankomt. De Ilex planten uit onze kwekerij zijn dan ook de ideale oplossing voor iedereen die wilt genieten van een groene en onderhoudsvrije haag!

Planthoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,84
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€9,55
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€14,50
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

6 beoordelingen voor Ilex crenata Caroline Upright

 1. Raymond

  Ik ben superblij met de ontvangen Ilex Crenata Caroline Uprights die ik online heb besteld bij deze firma. Een absolute goede en helaas in Nederland steeds schaarser wordende service.

 2. M. Oortwijn

  Prima ervaring met de bestelde Ilex planten. Spoedige levering, goede kwaliteit, gezonde planten. Uiteraard moet er nog wat tijd overheen gaan voordat de Ilex weer een mooi haagje kan vormen, maar het begin is er!

 3. C. van Brenk

  Mooie Ilex en ook de Ilex bollen zijn prachtig.

 4. R. Schipper

  Prachtige plant, super prijs kwaliteit verhouding. Geleverd op de afgesproken tijd en netjes door de chauffeur op de plek van plaatsen uitgelopen.

 5. R. Van de Brug

  Mooie plantjes, snelle bezorging. Persoonlijk contact. Geen gevoel een nummer te zijn. Hopelijk voorlopig geen Ilex meer nodig, maar indien wel dan zal ik het hier weer bestellen.

 6. Karin

  De Ilex crenata Caroline Upright haagplanten werden keurig verpakt geleverd. De planten zijn van uitstekende kwaliteit, ze slaan nu al aan in de tuin!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De compacte Ilex crenata Caroline Upright.

De Ilex crenata Caroline Upright is een ideale plant om een wintergroene haag mee te creëren. Met zijn kleine, donkergroene blaadjes en compacte groei lijkt hij veel op de Buxus, die door de buxusmot wordt aangetast wat resulteert in een bruine, kaalgevreten haag. De Caroline Upright is resistent tegen de buxusmot en buxusziekte. Het verschil met de twee andere Ilex crenata soorten, is dat de Caroline Upright bolvormige blaadjes heeft en dat het een mannelijke plant is, wat inhoudt dat deze geen besjes krijgt. In mei en juni komen er wel kleine en onopvallende, witte bloemetjes aan. Tevens kenmerkt de Caroline Upright zich aan zijn smalle en opgaande groei. De plant wordt vaak toegepast als lage tuinafscheiding of borderhaag, maar is ook geschikt als hoge haag tot een hoogte van 180 a 200 cm. Verrijk uw tuin met deze prachtige, groenblijvende haagplant. A-kwaliteit voor de scherpste prijs, uit onze eigen kwekerij.

Ilex crenata Caroline Upright gemakkelijk aan te planten.

Het aanplanten van de Ilex crenata Caroline Upright is een eenvoudige klus. Kies allereerst de standplaats uit. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met zon, halfschaduw of schaduw, de Caroline Upright groeit op iedere standplaats en op bijna ieder grondsoort. 

 1. Verwijder het onkruid op de plek waar de Ilex haag moet komen te staan. Zo voorkomt u dat vocht en voedingsstoffen van de Caroline Upright planten wordt afgepakt.
 2. Optioneel spant u een hulplijn, voor een rechte haag.
 3. Graaf een gleuf. Qua breedte en diepte houdt u de grootte van de kluit aan. Let op dat de planten niet te diep worden geplaatst.
 4. Om de Ilex crenata Caroline Upright gegarandeerd een goede start te geven, verspreidt u in de gleuf en tussen de uitgegraven grond lichtzure rododendrongrond. 
 5. Verdeel nu de planten over de gleuf en plaats ze rechtop, in het midden, in de grond. 
 6. Doe de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk het rond de planten goed aan.
 7. Geef direct na het aanplanten goed water. Ook in de weken hierna is het regelmatig geven van water belangrijk.

De Ilex crenata Caroline Upright kost u weinig tijd.

Bent u op zoek naar een groenblijvende haag die u weinig tijd kost in onderhoud? De Ilex crenata Caroline Upright is zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te verzorgen. In het eerste jaar na het aanplanten is het nog belangrijk om de planten geregeld van water te voorzien, met name bij droge periodes. Zodra ze eenmaal zijn aangeslagen, hoeft u de Ilex crenata Caroline Upright haag alleen nog maar twee keer per jaar te snoeien. Door te snoeien, bevordert u de vertakkingen en creëert u zodoende sneller een volle haag. De snoeitijd loopt van mei tot en met september. Het extra bemesten van de Caroline Upright is in principe niet nodig. Mocht u toch graag willen bemesten, maak dan gebruik van organische DCM meststof voor Ilex, in het voorjaar. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Kleine Ilex crenata Caroline Upright planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Caroline Upright planten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex crenata Caroline Upright planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u deze op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de haagplanten bij u thuis af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 cm? Ook dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen. Heeft u een voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, het is een zeer onderhoudsvriendelijke haagplant en wij helpen u graag bij! Met onze handleiding voor het aanplanten van de Caroline Upright en informatie over het onderhoud, zorgen wij er samen voor dat u een prachtige Ilex crenata haag in uw tuin realiseert!

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex crenata Caroline Upright haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Ilex crenata Caroline Upright

De Ilex crenata Caroline Upright groeit gemiddeld 20 tot 30 centimeter per jaar. Uiteindelijk kan de haagplant een hoogte bereiken van 180 tot 200 cm.

De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft, hangt af van de hoogte van de Ilex crenata Caroline Upright planten. Hier kunt u onderstaande voor aanhouden:

 • 10 – 20 cm hoogte: 9 planten per meter
 • 20 – 30 cm: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 6 planten per meter
 • 60 – 80 cm: 4 planten per meter.