Ilex crenata 'Caroline Upright'

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Vanaf 1,95 Vanaf 1,49

Wissen

De Ilex Crenata Caroline Upright is een krachtige, wintergroene heester. Ook wel genoemd de Japanse Hulst. De Ilex Crenata Caroline Upright heeft een sterke opgaande vorm en kan tot 2 meter hoog worden. Daardoor is het een goede buxusvervanger voor wat grotere hagen en grotere bol- of andere snoeivormen. In tegenstelling tot andere Ilex Crenatasoorten krijgt deze Ilex geen besjes omdat het een mannelijke plant is.

Ilex Crenata Caroline Upright, buxusvervanger grote hagen

De Ilex Crenata Caroline Upright heeft net zulke fijne blaadjes als de buxus, maar deze zijn wat groener, steviger en soms licht bollend. Deze Ilex groeit compact maar ook wat sneller dan de buxushagen, dus voor een strakke vorm zal er wat vaker in het hoogeseizoen moeten worden gesnoeid. Verder is het een makkelijke plant. Hij verlangt wel wat zuurdere grond, dus het toevoegen van wat turf zorgt voor een betere en gezondere haag.

Aanplanten

Bij het aanplanten van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ kunt u onderstaande stappen volgen:

  • Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan spant u een hulplijn
  • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep
  • In de geul en tussen de losse, uitgegraven grond verspreidt u aanplantgrond of tuinturf, daarna goed door elkaar spitten
  • Plaats in het midden van de geul de Ilex crenata haagplanten
  • Schuif de uitgegraven grond terug rondom de Ilex crenata en druk het goed aan
  • Om ervoor te zorgen dat de wortels zich sneller ontwikkelen raden wij u aan om direct te zorgen voor voldoende water voor de haagplanten, ook in de weken erna.

Snoeien van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Om de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ in vorm te houden, wordt hij in de regel 2 keer per jaar gesnoeid; voor- en direct na de zomer. Doe dit echter niet op een zonnige dag, ter voorkoming van verbrande bladeren. Hou de heggenschaar recht langs de haag en laat het in een soepele beweging langs de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

FAQ

Hoeveel Ilex crenata ‘Caroline Upright’ per meter?

Hoeveel Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haagplanten u moet aanplanten is afhankelijk van de planthoogte. Bij een hoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten. Op onze webshop hebben wij een tabel staan waar u alle planthoogtes i.c.m. hoeveel planten per meter kunt bekijken.

Wanneer Ilex crenata ‘Caroline Upright’ planten?

De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ in pot kunt u het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest. Bij de ‘Caroline Upright’ met kluit kunt u deze het beste in de herfst- of winterperiode aanplanten.

Hoe snel groeit Ilex crenata ‘Caroline Upright’?

Gemiddeld groeit de ‘Caroline Upright’ 20-35 cm per jaar, in een goed opgaande groei. De maximale hoogte van deze haagplant is ongeveer 2 meter.

Wanneer Ilex crenata ‘Caroline Upright’ snoeien?

Om voor een volle Ilex crenata ‘Caroline Upright’ te zorgen kunt u de haagplant het beste tweemaal per jaar snoeien, zowel in mei als in september. Tip: snoei niet op een warme, zonnige dag. De jonge blaadjes zijn namelijk gevoeliger voor de zon en verbranden daardoor snel.

Hoogte

, , , ,

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar behalve bij vorst
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandJuni en september
SnoeiadviesZie beschrijving

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm in pot9 planten per meter€1,49
20 - 30 cm in pot7 planten per meter€1,95
30 - 40 cm in pot6 planten per meter€3,95
40 - 60 cm in pot6 planten per meter€4,95
60 - 80 cm in pot4 planten per meter€6,95

Waarom Ilexcrenata.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8