Ilex crenata 'Caroline Upright'

(4 klantbeoordelingen)

Ilex crenata 'Caroline Upright'

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 2,501,35

Wissen

De Ilex crenata Caroline Upright is een krachtige, wintergroene haagplant. De Caroline Upright heeft een compacte groei en een sterke opgaande vorm. Daarmee is de haagplant zowel geschikt voor een lage- als een hoge haag. De blaadjes zijn klein en bolvormig en in tegenstelling tot andere Ilex crenata soorten krijgt deze Ilex geen besjes omdat het een mannelijke plant is. Ook de Caroline Upright is een geschikt alternatief voor de buxus. Zo kijkt u niet meer aan tegen de bruine, kaalgevreten buxus, maar naar een prachtige, groene Ilex haag die gemakkelijk in onderhoud is. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander hoe we Ilex planten moeten kweken. Om u de beste kwaliteit én een topservice te bieden, leveren we de Caroline Upright direct uit onze kwekerij. Zo weet u zeker dat de Ilex planten vers zijn. Wij versturen snel en in een plantvriendelijke verpakking om te kunnen garanderen dat de Caroline Upright veilig bij u aankomt. De Ilex planten uit onze kwekerij zijn dan ook de ideale oplossing voor iedereen die wilt genieten van een groene en onderhoudsvrije haag!

Ilex crenata Caroline Upright als buxusvervanger

De Ilex crenata Caroline Upright heeft net zulke fijne blaadjes als de buxus. Die van de Ilex zijn wat groener, steviger en soms licht bollend. De Caroline Upright groeit compact maar ook wat sneller dan de buxushagen, gemiddeld 20 – 30 cm per jaar. De Ilex is net als de buxus erg onderhoudsvriendelijk en hoeft alleen tweemaal per jaar – zowel voor als na de zomer – gesnoeid te worden.

Aanplanten

Bij het aanplanten van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ kunt u onderstaande stappen volgen:

 • Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan spant u een hulplijn
 • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep
 • In de geul en tussen de losse, uitgegraven grond verspreidt u aanplantgrond en/of rododendrongrond, daarna goed door elkaar spitten
 • Plaats in het midden van de geul de Ilex crenata haagplanten
 • Schuif de uitgegraven grond terug rondom de Ilex crenata en druk het goed aan
 • Om ervoor te zorgen dat de wortels zich sneller ontwikkelen raden wij u aan om direct te zorgen voor voldoende water voor de haagplanten, ook in de weken erna door ze om de dag water te geven. Bij heel warm weer is het advies om de planten iedere ochtend water te geven.

Snoeien van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Om de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ in vorm te houden, wordt hij in de regel 2 keer per jaar gesnoeid; voor- en direct na de zomer. Doe dit echter niet op een zonnige dag, ter voorkoming van verbrande bladeren. Hou de heggenschaar recht langs de haag en laat het in een soepele beweging langs de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

Onderhoud en verzorging van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Met de volgende tips wat betreft het onderhoud en de verzorging, zal de Ilex crenata Caroline Upright uitgroeien tot een volle, gezonde, mooie en bovenal sterke plant. Plant de Ilex crenata Caroline Upright aan in lucht doorlatende aarde. Hierdoor kan de plant alle voedingsstoffen en vocht optimaal tot zich nemen. Strooi eventueel wat rododendrongrond rond de plant tijdens het aanplanten. Zorg er vervolgens voor dat de Ilex crenata Caroline Upright goed vochtig gehouden wordt na het aanplanten. Doordat de plant niet heel diep wortelt, hebben met name de wortels de eerste tijd voldoende vocht nodig. Geef de Ilex crenata Caroline Upright in droge periodes extra water. Woel tot slot de aarde rondom de plant twee keer per jaar los en verspreid wat humusrijke tuingrond rondom de Ilex crenata Caroline Upright.

FAQ

Hoeveel Ilex crenata ‘Caroline Upright’ per meter?

Hoeveel Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haagplanten u moet aanplanten is afhankelijk van de planthoogte. Bij een hoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten. Op onze webshop hebben wij een tabel staan waar u alle planthoogtes i.c.m. hoeveel planten per meter kunt bekijken.

Wanneer Ilex crenata ‘Caroline Upright’ planten?

De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haagplanten kweken wij in potten, daardoor kunt u ze het gehele jaar door aanplanten.

Hoe snel groeit Ilex crenata ‘Caroline Upright’?

Gemiddeld groeit de ‘Caroline Upright’ 20-30 cm per jaar, in een goed opgaande groei. De maximale hoogte van deze haagplant is ongeveer 2 meter.

Wanneer Ilex crenata ‘Caroline Upright’ snoeien?

Om voor een volle Ilex crenata ‘Caroline Upright’ te zorgen kunt u de haagplant het beste tweemaal per jaar snoeien, zowel in mei als in september. Tip: snoei niet op een warme, zonnige dag. De jonge blaadjes zijn namelijk gevoeliger voor de zon en verbranden daardoor snel.

Hoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,95
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,50
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€5,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€9,95

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

4 beoordelingen voor Ilex crenata ‘Caroline Upright’

 1. C. van Brenk

  Mooie Ilex en ook de Ilex bollen zijn prachtig.

 2. R. Schipper

  Prachtige plant, super prijs kwaliteit verhouding. Geleverd op de afgesproken tijd en netjes door de chauffeur op de plek van plaatsen uitgelopen.

 3. R. Van de Brug

  Mooie plantjes, snelle bezorging. Persoonlijk contact. Geen gevoel een nummer te zijn. Hopelijk voorlopig geen Ilex meer nodig, maar indien wel dan zal ik het hier weer bestellen.

 4. Karin

  De Ilex crenata Caroline Upright haagplanten werden keurig verpakt geleverd. De planten zijn van uitstekende kwaliteit, ze slaan nu al aan in de tuin!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Ilexcrenata.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4