Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata soorten

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex crenata. Deze leveren wij vers en direct vanuit eigen kwekerij, voor een scherpe prijs. In ons assortiment zitten drie Ilex soorten. Deze zijn allen geschikt voor een lage- en een hoge haag, in zowel de zon, halfschaduw als schaduw en zijn niet vatbaar voor de buxusmot. Welk Ilex soort u nodig heeft, is met name gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur. Om u hierbij te helpen, hebben wij de uiterlijke verschillen voor u op een rij gezet.

prijs-green-hedge-desktop

Uiterlijk

Uiterlijke gelijkenissen met buxus

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-caroline-upright-desktop
prijs-caroline-upright-mobiel

Uiterlijk

Kleine, bolvormige blaadjes

Groeiwijze

Smalle, opgaande groeivorm

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-ilex-maximowicziana-kanehirae

Uiterlijk

Donkergroene, spitsvormige blaadjes

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

Ilex crenata Green Hedge, de populaire buxusvervanger.

De Ilex crenata Green Hedge is het meest gekozen Ilex soort. Dit heeft met name te maken met de uiterlijke gelijkenissen met de buxus. Nu de buxushaag meer en meer wordt geteisterd door de buxusmot, is de Green Hedge hier een ideale vervanger voor. Het enige verschil is dat deze niet vatbaar is voor dit ongedierte. De Green Hedge heeft een compacte groeivorm, frisgroene bladeren, is het gehele jaar groenblijvend en wordt veelal gebruikt als lage, smalle haag maar fungeert ook goed als hoge, zichtdichte haag.  Met de Green Hedge heeft u een prachtige haag die weinig tijd in onderhoud kost, maar uw tuin het gehele jaar voorziet van een groene omgeving.

Ilex crenata Caroline Upright: een smalle, compacte groeier.

Ook de Ilex crenata Caroline Upright wordt veel gekozen als buxusvervanger. Het uiterlijke verschil met de Green Hedge, is dat de Caroline Upright bolvormige blaadjes heeft. Wilt u graag een Ilex met nog meer bollige blaadjes? Kies dan voor de Ilex crenata Convexa. De Caroline Upright staat verder bekend om zijn smalle, opgaande groei. Daarnaast krijgt de Caroline Upright, als enige Ilex crenata soort, géén (hele kleine) besjes. Bij de twee andere soorten zitten de lichtgiftige besjes verscholen achter de blaadjes, na de zomermaanden. Maar omdat de Caroline Upright een mannelijke plant is, krijgt deze ze niet. Ook dit Ilex crenata soort is dus uitstekend geschikt als u een lage- of hoge haag (tot 180 cm a 200 cm) wilt hebben, die niet te breed wordt maar wel uw tuin voorziet van een sterke, groenblijvende haag. 

De donkergroene Ilex Maximowicziana Kanehirae.

De Ilex maximowicziana Kanehirae geeft met zijn donkergroene kleur en spitsvormige, glimmende bladeren een luxueuze uitstraling aan uw tuin. Dankzij zijn compacte groeivorm, is deze uitstekend geschikt voor een formele haag. Zodra de haag de gewenste hoogte en breedte heeft bereikt, kunt u deze middels de jaarlijkse snoeibeurt eenvoudig op dit formaat houden. De unieke Ilex maximowicziana Kanehirae komt van oorsprong voor op eilanden in het zuiden van Japan en in de kuststreek van Oost-China en geeft uw tuin een prachtige uitstraling!

Keuzestress? Neem contact op!

Weet u niet welk Ilex crenata soort u wilt kiezen? Neem gerust contact met ons op, wij staan graag voor u klaar om te helpen.