Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Groenblijvende haag

De Ilex crenata is een van de meest populaire groenblijvende hagen en wordt gebruikt als buxusvervanger. Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Ilex en leveren deze voor de laagste prijs uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

De ideale groenblijvende haagplant. Frisgroen, sterk en uitstekend geschikt voor blok- en vormsnoei.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Met de smalle en meer opgaande vorm is deze Ilex crenata erg geschikt voor compacte hoge hagen.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Dit is een snelle groeier onder de Ilex crenata haagplanten. Ideaal om snel grote, volle haagvormen te creëren.

Groenblijvende haag kopen

Altijd al gedroomd van een groenblijvende haag die uw tuin omheind en waarbij uw privacy gewaarborgd is, zelfs tijdens de herfst- en winterperiode? Dan moet u beslist eens nadenken over het aanplanten van een haag met Ilex crenata. Deze oersterke, winterharde plant blijft het hele jaar door mooi groen en kan wel zo’n 2 meter hoog worden. Dat noemen we nog eens een groenblijvende haag. Maar ook als u op zoek bent naar een lage, compacte haag die groenblijvend is is de Ilex crenata heel geschikt. Zo maakt u mooie tuinkamers of een prachtige erfafscheiding met de buren en de openbare weg. De Ilex crenata is zeer goed te snoeien waardoor u de groenblijvende haag net zo hoog of laag maakt als u dat wilt.

Ilex crenata kwekerij

Groenblijvende Ilex crenata makkelijk & voordelig besteld. Altijd mooie kwaliteitsplanten uit eigen kwekerij met snelle levering aan huis.

Met Ilex crenata een groenblijvende haag

Wanneer u de Ilex crenata als groenblijvende haag aanplant maakt niet uit. Dit kan het gehele jaar door, behalve als het vriest. Om ervoor te zorgen dat er een dichte groenblijvende haag ontstaat is het goed om u te laten informeren hoeveel planten er per meter worden aangeplant. Dit is afhankelijk van de grootte van de Ilex crenata en de soort. Op onze site staat een handige tabel die u helpt het juiste aantal Ilex crenata planten te bestellen. Bij het aanplanten van de groenblijvende haag is een touwtje spannen een handig hulpmiddel. Zo weet u zeker dat de Ilex crenata in één vloeiende lijn komt te staan. Graaf een geul die niet al te diep hoeft te zijn want de Ilex crenata wortelt vrij oppervlakkig. Woel de grond even goed om en voeg eventueel nog wat rododendrongrond toe om de groenblijvende haag van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Groenblijvende haag zonder bladverlies

Om de groenblijvende haag van Ilex crenata goed in vorm te houden en de groei te stimuleren kunt u deze het beste 2x per jaar snoeien. Bang dat het zijn fijne, frisgroene blaadjes tijdens de winterperiode verliest hoeft u bij een goede verzorging van de groenblijvende haag niet te zijn. Zorg voor voldoende vocht, snoei regelmatig en strooi 1x per jaar een beetje mest uit rond de planten. Gegarandeerd dat u dan altijd een zeer mooie, immer groenblijvende haag in uw tuin hebt!

Tuintips

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »