Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Buxusvervanger kopen

Door de buxusrups en/of buxusschimmel vertonen veel buxushagen bruine, kale plekken en is er steeds meer vraag naar buxusvervangers. Ilex crenata is dé aangewezen buxusvervanger. Onze populaire, groenblijvende haagplanten vertonen veel gelijkenissen met de buxus.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

De ideale groenblijvende haagplant. Frisgroen, sterk en uitstekend geschikt voor blok- en vormsnoei.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Met de smalle en meer opgaande vorm is deze Ilex crenata erg geschikt voor compacte hoge hagen.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Dit is een snelle groeier onder de Ilex crenata haagplanten. Ideaal om snel grote, volle haagvormen te creëren.

Groenblijvende, winterharde buxusvervanger

Wanneer u op zoek bent naar buxusvervangers bevelen we Ilex crenata aan. Deze winterharde, groenblijvende haagplant vertoont vele gelijkenissen met de alom bekende buxus. De Ilex crenata heeft ook diepgroene blaadjes en past bij iedere tuinstijl. Het is zeer geschikt om een strakke en mooie haagjes mee te vormen maar staat ook prachtig wanneer het in een pot of solitair in de tuin geplant wordt. Ook kan het in iedere gewenste vorm worden gesnoeid. Tot zover alle overeenkomsten. Wat de Ilex crenata niet met de buxus gemeen heeft is de aantasting door de buxusmot. Dat is dus de voornaamste reden waarom de Ilex crenata een perfecte buxusvervanger is. 

Ilex crenata kwekerij

Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex crenata, dé ziektevrije buxusvervanger.

Ilex crenata planten als buxusvervangers

Ilex crenata als buxusvervangers gebruiken vereist geen groene vingers of extra onderhoud en verzorging. Net als de buxus is de Ilex crenata een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist wel een iets zuurdere grond die humusrijk is. Dit kan makkelijk gerealiseerd worden door tijdens het aanplanten wat tuinturf toe te voegen. Qua standplaats heeft de Ilex crenata geen voorkeur. Halfschaduw, schaduw of zon: deze buxusvervanger kan overal goed aarden. Voor het aanplanten is het goed de wortels van de Ilex crenata even kort onder water te dompelen. Houd ook na het aanplanten de grond vochtig. De Ilex crenata wortelt niet diep waardoor er kans bestaat op uitdroging. Wanneer de Japanse hulst, de andere benaming van Ilex crenata wordt aangeplant maakt eigenlijk niet uit. Dit kan het gehele jaar door, behalve bij vorst.

Het snoeien van het buxusalternatief Ilex crenata

De buxusvervanger Ilex crenata kent een wat snellere groei dan de buxus. Om het mooi in vorm te houden wordt 2x per jaar snoeien aanbevolen. Aan het begin van het voorjaar en het einde van de zomer. We kennen verschillende types Ilex crenata planten. Dit zijn onder de ‘Green Hedge’, ‘Caroline Upright’ en maximowicziana ‘Kanehirae’. Vooral de Green Hedge wordt als buxusvervanger zeer gewaardeerd door mensen die van hoge hagen houden. Bekijk in ons aanbod welke soort Ilex crenata het beste past als buxusvervanger bij uw tuin. Profiteer van onze altijd scherp geprijsde Ilex crenata uit eigen kwekerij. Ze zijn verkrijgbaar in diverse (pot) maten en worden snel geleverd.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Dit is het gevolg van de buxusrups en aantasting door buxusschimmel. Uiteraard kunt u proberen om schimmelziekten of de buxusmot in uw buxus te bestrijden, maar meestal levert dit niet het gewenste resultaat op en kunt u beter de buxus vervangen.

De Ilex crenata wordt gezien als dé perfecte buxusvervanger. Deze groenblijvende haagplant heeft geen last van de buxusmot en is goed winterhard. Ook zijn er uiterlijke gelijkenissen met de buxus vanwege de kleine, bolronde bladeren. Bekijk onze webshop voor de verschillende Ilex soorten.

Om het verwijderen van de buxus gemakkelijker te maken, kunt u deze het beste eerst snoeien tot een hoogte van +/- 50 centimeter. Vervolgens steekt u een spade door de wortels rondom de buxushaag en kunt u de buxus eenvoudig uitgraven en verwijderen. Let wel op dat u de zieke buxushaag daarna in gesloten vuilniszakken stopt en het gebruikte gereedschap goed reinigt.

Tuintips

Ilex Wolk

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn-

Lees verder »