Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Wat u in de lente in de tuin kunt doen

Ilex crenata onderhouden en verzorgen

De lente is een heerlijke periode. De natuur ontwaakt uit de winterslaap en het wordt weer langer licht. Met een beetje geluk kunt u genieten van al het moois in uw omgeving onder het genot van prettige temperaturen en een aangenaam zonnetje. Maar de lente betekent ook dat u de handen weer uit de mouwen kunt steken. Behalve een voorjaarsschoonmaak in huis is er in de tuin ook werk aan de winkel. De bestrating ontdoen van groene aanslag bijvoorbeeld, het gras een eerste maaibeurt geven en het reinigen van de tuinmeubels. Kleed de boel gezellig aan met (bloeiende) planten in potten en fleurige accessoires. Maar alleen daarmee bent u er nog niet. Een aantal planten, zoals de Ilex crenata, snakken naar een welverdiende snoeibeurt.

Een Ilex crenata snoeien

Een Ilex crenata is een winterharde, groene heester. Deze is uitermate geschikt om hagen mee te vormen maar ook solitaire aangeplant is een Ilex crenata prachtig. Het leent zich uitstekend voor iedere snoeivorm. De lente is de aangewezen periode om de Ilex crenata te snoeien zodat het weer jonge en verse scheuten kan vormen. Een handig hulpmiddel om een Ilex haag in een rechte lijn te snoeien is door er een touwtje langs te spannen. Dit geld overigens voor iedere haag. Waar een Ilex crenata ook blij van wordt is een beetje extra voedingsstof in de vorm van organische mest. Strooi in het voorjaar een beetje hiervan rond de wortels en de Ilex crenata kan hieruit gedoseerd de benodigde voedingsstoffen halen.

De grote tuinschoonmaak

Wanneer u toch bezig bent om de Ilex crenata te snoeien kunt u gelijk andere planten die in de lente gesnoeid moeten worden meenemen. Pak ook even de schoffel erbij en haal het onkruid weg voordat het de kans krijgt om te gaan overwoekeren. Hark het resterende blad weg en veeg, letterlijk, de boel lekker schoon. Bekijk de indeling van de tuin met een kritische blik. Moet er ergens iets gewijzigd worden, toegevoegd of juist verwijderd?  Wanneer u tevreden bent en het werk gedaan kan het genieten van het mooie lenteweer pas echt beginnen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!