Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Wat is de beste grondsoort voor de Ilex crenata?

Ilex crenata ingeplant

De Ilex crenata voelt zich eigenlijk overal thuis. In tuinen als erfafscheiding, in een sierlijke pot op het terras, in tuinen bij woningen of bij een bedrijfspand. De Ilex crenata wordt door steeds meer mensen ontdekt en dat is eigenlijk geen wonder. De immer groen blijvende en winterharde plant is een uitstekende buxusvervanger en erg gemakkelijk in het onderhoud. De Ilex crenata grondsoort waarin het wordt aangeplant is ook niet iets waar men zich al te druk over hoeft te maken. Een standplaats in de volle zon, een halve schaduw plek of volledige schaduw: deze beauty laat zich overal van zijn beste kant zien. Voor de beste groeikansen zijn er voor de Ilex crenata grondsoort een paar zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Ilex crenata grondsoort lichtzurig

Al is de plant niet zo veeleisend, de Ilex crenata en de grondsoort waar het in wordt aangeplant is bij voorkeur niet al te droog. Licht vochtige aarde is daarom het meest ideaal. Ook moet de grond lichtzurig zijn, goed doorlatend en lekker luchtig. Wanneer de Ilex crenata als haag wordt aangeplant wordt hiervoor het beste een geul gegraven. Deze hoeft niet al te diep te zijn (20 – 30 cm) want de plant wortelt behoorlijk oppervlakkig. Door de geul voor het aanplanten te voorzien van rododendrongrond of hortensiagrond heeft de Ilex crenata de juiste start. Dit zal de uiteindelijke groei goed bevorderen. Stamp na het aanplanten de Ilex crenata goed aan en zorg ervoor dat het, vooral de eerste tijd, voldoende vocht krijgt.

Een goede groei is te danken aan de juiste Ilex crenata grondsoort

Alhoewel de Ilex crenata grondsoort dus wel van enig belang is maakt het de plant niet zoveel uit welke tijd van het jaar het aangeplant wordt, als het maar niet in een vorstperiode is. Wanneer het in het najaar de grond ingaat krijgt het gedurende de winter voldoende rust om vanaf het voorjaar uit te groeien tot een volwaardige en volle Ilex crenata. Om de groei te blijven stimuleren kan er jaarlijks een beetje organische mest rond de plant worden gestrooid. En vergeet natuurlijk ook de snoeibeurten, liefst twee maal per jaar, niet.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!