Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Wanneer Ilex crenata planten?

Ilex crenata planten en plaatsen

Een Ilex crenata die in een pot wordt is gekweekt kunt u het hele jaar door planten. Voor het planten hoeft u geen rekening te houden met een vorstperiode. Als de Ilex crenata eenmaal in de volle grond staat, vormt vorst geen enkel probleem. De haagplant kan zowel in de schaduw als in de volle zon geplaatst worden. Zorg wel dat de grond goed doorlatend en lichtzuur is en daarbij droog tot vochthoudend. Om dit te bereiken wordt aanbevolen om voor plaatsing de grond om te spitten. Een beetje rododendrongrond of hortensiagrond in het gat waar de Ilex crenata in komt te staan wordt door de groenblijvende struik zeer op prijs gesteld. Vul het gat verder aan met grond en druk dit goed aan met uw voet. Bekijk voor een uitgebreide uitleg onze handleiding over hoe een Ilex crenata aan te planten en het beste grondsoort van de Ilex.

Ilex crenata als buxus vervanger

De Ilex crenata is een prachtige groene struik die van oorsprong uit Japan komt. De mooie ronde bladeren hebben nog het meeste weg van een buxus. De Ilex crenata kan als solitaire struik geplaatst worden en is, net als een buxus, te snoeien in diverse vormen. Maar deze plant is ook uitstekend geschikt om een haag mee te maken en daarmee een goede buxusvervanger voor de ons aller bekende buxushaag. De Ilex crenata is ongevoelig voor schimmel, iets wat de laatste jaren bij de buxus regelmatig opduikt en maar zeer moeilijk te bestrijden is. Ook is de Ilex crenata ongevoelig voor de alom bekende buxusrups. Daarmee is deze sterke en mooie struik een prima alternatief.

Ilex crenata uit eigen kwekerij

De prachtige haagplanten die u via onze website ilexcrenata.nl koopt worden direct vanuit de eigen Ilex crenata kwekerij naar u verzonden. Een “versere” levering kan dus niet. Verder bieden wij een groeigarantie aan. Zo bent u altijd verzekerd van een kwalitatief zeer goede Ilex crenata.

Wilt u online Japanse hulst kopen? Bekijk ons aanbod!

Wanneer moet ik de Ilex crenata planten?

De Ilex crenata kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. De allerbeste periode om ze te planten is aan het einde van de zomer / begin van het najaar. Dit heeft te maken met dat de temperatuur van de grond dan nog relatief hoog is en de grond vrij vochtig is.

In welke grond moet ik de Ilex crenata aanplanten?

De Ilex crenata kan op elke grondsoort worden geplant en de standplaats mag zowel zon, halfschaduw als schaduw zijn. Bij voorkeur wel een licht vochtige grond. Om de Ilex crenata een goede start te geven raden wij aan om bij het planten gebruik te maken van rododendrongrond. Dit zorgt ervoor dat de haagplant voor drie maanden wordt voorzien van voedingsstoffen en mineralen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!