Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Voeding voor Ilex crenata

Ilex crenata 'Green Hedge' haag

Om de gezonde groei te stimuleren is voeding voor Ilex crenata planten belangrijk. De Ilex crenata heeft maar weinig onderhoud nodig maar stelt wel bescheiden eisen aan de grond.  Deze moet lekker luchtig zijn en goed doorlatend. Om dit te bereiken kunt u de grond voor het aanplanten van de Ilex crenata even om- en doorspitten. Op deze manier neemt de plant naar behoeven de nodige voedingsstoffen goed op uit de bodem. En water, daar is de Ilex crenata ook dol op. Té is natuurlijk nooit goed maar lekker vochtig houdt onze winterharde, groene vriend wel van. Vooral in de periode na het aanplanten.

Mest is goede voeding voor Ilex crenata

Bij extra voeding voor Ilex crenata planten kunt u denken aan bemesting. Dit kan kunstmest zijn maar wij bevelen organische mest aan. Deze soort wordt veel gelijkmatiger aan de bodem afgegeven en daardoor beter door de Ilex crenata opgenomen. Bovendien zijn de organische stoffen in de mest ook goed voor de rest van de bodemstructuur. Kunstmest heeft een snellere werking maar spoelt ook veel sneller weg na neerslag. Vaak krijgt een Ilex crenata daardoor niet genoeg tijd om het maximale eruit te halen. En dat is jammer van het geld dat ervoor wordt uitgegeven. 

Organische mest een natuurlijke voeding voor Ilex crenata

Organische mest bevat alles waar de Ilex crenata heel blij van wordt. Dit zal beloond worden met een volle groei, frisgroene blaadjes en een sterke vertakking. Gewone mest kan eenvoudig rondom de Ilex crenata toegevoegd worden en daarna lichtjes aangeharkt. Bij het gebruik van mestkorrels geldt dat er goed aangeharkt moet worden zodat ze evenredig worden verdeeld. Organische mest kan ook bij zonnig weer worden aangebracht want er is geen kans op verbranding van de wortels. Zowel organische mest als kunstmest zijn verkrijgbaar als speciale hagenmeststof. Deze is nog beter afgestemd op een Ilex crenata haag omdat het de juiste voedingsstoffen en mineralen bevat. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!