Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Onderhoud en verzorging Ilex crenata

Ilex crenata onderhouden en verzorgen

Het onderhoud en verzorging van de Ilex crenata, de Nederlandse naam hiervoor is Japanse hulst, is vrij eenvoudig. Deze winterharde, groene sierheester wordt veelal gebruikt als buxusvervanger. De buxus is jarenlang erg populair geweest. Om strakke haagjes mee te vormen of in een bepaalde vorm te worden gesnoeid. Helaas gaat de buxus gebukt onder de aantastingen van de buxusmot waardoor het niet meer de sterke plant is zoals we deze voorheen kenden. De Ilex crenata is resistent tegen de buxusmot en buxusrups. De sterke en gezonde Ilex crenata is een echte aanwinst voor iedere tuin of terras.

Tips voor onderhoud en verzorging Ilex crenata

Om de planten uit te laten groeien tot een mooie, volle haag is het belangrijk om de Ilex crenata aan te planten met zuurminnende grond, zoals rododendrongrond, wat goed waterdoorlatend wordt gemaakt. Zo neemt de Ilex crenata alle belangrijke voedingsstoffen en vocht makkelijk tot zich. Geef minimaal een paar keer per week water en bij een droge- en/of warme periode dagelijks aan het begin van de dag. Controleer in de zomer periodiek of de grond ter hoogte van de kluit niet is uitgedroogd, de bodem dient continu vochtig te zijn. Om ervoor te zorgen dat de Ilex crenata de benodigde voedingsstoffen kan opnemen,  is het belangrijk om jaarlijks te bemesten met organische mest. Wij raden hiervoor ‘DCM meststoffen voor Ilex’ aan.

Snoeien hoort bij het onderhoud en verzorging Ilex crenata

Om de Ilex crenata te voorzien van een mooie vorm of een haag meer volume en body te geven is het zaak om de snoeischaar ter hand te nemen. Dit doen we zo’n twee keer per jaar; aan het einde van het voorjaar en aan het einde van de zomer. Het spreekt voor zich dat het snoeien van de Ilex crenata niet wordt gedaan terwijl de zon hoog aan de hemel staat of het erg warm is. Hierdoor wordt voorkomen dat de fijne, diepgroene blaadjes gaan verbranden. Kies dus een bewolkte, niet al te warme dag uit om de Ilex crenata te toppen of in een bepaalde vorm te snoeien. Met het juiste onderhoud en verzorging van de Ilex crenata is het een aanwinst voor tuin of terras.

Wilt u online ilex crenata kopen? Bekijk ons assortiment!

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!