Onderhoud en verzorging Ilex crenata

Ilex crenata onderhouden en verzorgen

Het onderhoud en verzorging van de Ilex crenata, de Nederlandse naam hiervoor is Japanse hulst, is vrij eenvoudig. Deze winterharde, groene sierheester wordt veelal gebruikt als buxusvervanger. De buxus is jarenlang erg populair geweest. Om strakke haagjes mee te vormen of in een bepaalde vorm te worden gesnoeid. Helaas gaat de buxus gebukt onder de aantastingen van de buxusmot waardoor het niet meer de sterke plant is zoals we deze voorheen kenden. De Ilex crenata is resistent tegen de buxusmot en buxusrups. De sterke en gezonde Ilex crenata is een echte aanwinst voor iedere tuin of terras.

Tips voor onderhoud en verzorging Ilex crenata

Om de sierheester uit te laten groeien tot een mooie, volle plant is het belangrijk om de tips voor onderhoud en verzorging Ilex crenata ter harte te nemen. Zo is het belangrijk om het aan te planten in luchtige, doorlatende aarde. Zo neemt de Ilex crenata alle belangrijke voedingsstoffen en vocht makkelijk tot zich. Een beetje rododendrongrond rond de sierheester strooien bij het aanplanten wordt op prijs gesteld. De Japanse hulst houdt van een zonnige tot halfschaduw plek. Zorg er na het aanplanten van de Ilex crenata voor dat de haagplant de eerste dagen, vooral rond de wortels, goed vochtig blijft. Omdat de heester niet erg diep wortelt is het aan te raden 2 maal per jaar humusrijke tuingrond rond de plant te strooien en de grond eventueel wat los te woelen. 

Snoeien hoort bij het onderhoud en verzorging Ilex crenata

Om de Ilex crenata te voorzien van een mooie vorm of een haag meer volume en body te geven is het zaak om de snoeischaar ter hand te nemen. Dit doen we zo’n twee keer per jaar; het eind van het voorjaar en de zomerperiode. Het spreekt voor zich dat het snoeien van de Ilex crenata niet wordt gedaan terwijl de zon hoog aan de hemel staat of het erg warm is. Hierdoor wordt voorkomen dat de fijne, diepgroene blaadjes gaan verbranden. Kies dus een bewolkte, niet al te warme dag uit om de Ilex crenata te toppen of in een bepaalde vorm te snoeien. Met het juiste onderhoud en verzorging van de Ilex crenata is het een aanwinst voor tuin of terras.

Wilt u online ilex crenata kopen? Bekijk ons assortiment!

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!