Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Mijn Ilex crenata wordt geel of bruin

ilex-crenata-wordt-geel-bruin

Hebt u zo uw best gedaan en lijkt het toch nog mis te gaan. Uw zorgvuldig aangeplante Ilex crenata haag verkleurt geel of bruin en verliest zelfs blad. Normaal gesproken is de Ilex crenata een mooie, groenblijvende plant die zelfs winterhard is. Voordat u de moed verliest en overweegt om de Ilex crenata haag te vervangen moet u beslist even deze blog lezen. Mogelijk vindt u hier het antwoord terug en is de haag nog te herstellen. En voor diegene die Ilex crenata aan gaat planten: ook voor u staan hier bruikbare tips in om verkleuring te voorkomen.

Let op de grondsoort en hoeveelheid water

De Ilex crenata houdt van een zurige grond. Bij het aanplanten adviseren we dan ook altijd om wat rododendrongrond toe te voegen omdat dit de juiste zuurgraad heeft. Wanneer de Ilex crenata in zware kleigrond komt te staan kunt u het beste de toplaag afgraven en eventueel een drainage aanbrengen. Zo wordt overtollig water goed afgevoerd. Boor hiervoor met een grondboor een aantal gaten in de grond waarin u grof grind strooit. Via het grind loopt het teveel aan water makkelijk weg. Het is sowieso goed om de aarde lekker luchtig te maken door het voor het aanplanten goed om te spitten. Wanneer de Ilex crenata al is aangeplant en verkleurd is wil het ook helpen om in de grond te wrikken met een hooivork. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet continu in het water staan waardoor de Ilex zuurstofgebrek of schimmels krijgt met verkleuring en bladuitval als gevolg. Plant de Ilex crenata nooit in bemeste tuinaarde aan want dit is te zoute grond!

Goede meststof

Wat ook erg belangrijk is om bladverkleuring- en verlies te voorkomen is de Ilex crenata jaarlijks van goede, organische mest te voorzien. Een gebrek aan onder andere kalium, stikstof en magnesium staat goede groei en het vormen van gezonde bladeren in de weg. In de zogenaamde DCM meststof voor Ilex is dit allemaal toegevoegd. Gebruik deze meststof in het voorjaar, vanaf april tot augustus, en u zult zien dat ‘de gezondheid’ van uw Ilex crenata haag er aanzienlijk van opknapt.  

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!