Is de Ilex crenata giftig?

Ilex crenata bessen giftig voor mensen en dieren

De Ilex crenata krijgt kleinschalige, witte bloemetjes in het voorjaar. Later vormen er zich kleine zwarte besjes. Zoals misschien bekend is een buxus giftig bij inname. Daarbij gaat het niet alleen om het blad, de zaden of het vruchtvlees maar om alle onderdelen van de buxus. Zelfs het sap van een buxusblad kan bij aanraking al tot maagklachten leiden. Omdat jonge kinderen en dieren graag op ontdekkingstocht gaan en misschien in de verleiding komen om van een buxus te gaan eten kan dit hele nare consequenties hebben. De giftige stoffen tasten de maag, darmen en, in het ergste geval, ook het zenuwstelsel aan. Des te meer reden om de buxus te vervangen door de Japanse hulst haag. Maar is deze Ilex crenata giftig voor dieren of mensen? Alhoewel deze sierheester lang niet zo giftig is als een buxus kunnen met name de besjes beter niet worden gegeten. Ze kunnen bij consumptie diarree en overgeven tot gevolg hebben. Overigens zijn de besjes voor vogels niet schadelijk om te eten. Deze dieren hebben een ander verteringsstelsel dan de mens en zullen hier geen hinder van ondervinden.

Ilex crenata giftig of toch niet?

De Ilex crenata is dus lang niet zo giftig als de buxus. Het blijft natuurlijk wel oppassen met kinderen en dieren als er besjes aan deze sierheester zitten. Maar met wat extra waakzaamheid zal het allemaal reuze meevallen. De Ilex crenata is de meest veilige optie om de giftige en vatbare buxus te vervangen. En zeg nu zelf: deze Japanse hulst is een plaatje om te zien en zeer gemakkelijk in het onderhoud.

Is de Ilex crenata giftig voor mensen?

Alhoewel de Ilex crenata lang niet zo giftig is als een buxus kunnen met name de besjes beter niet worden gegeten. Ze kunnen bij consumptie diarree en overgeven tot gevolg hebben.

Is de Ilex crenata giftig voor dieren?

Voor dieren geldt hetzelfde als voor mensen. De besjes van de Ilex crenata kunnen beter niet worden gegeten. Ze kunnen bij consumptie diarree en overgeven tot gevolg hebben. Overigens zijn de besjes voor vogels niet schadelijk om te eten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Ilexcrenata.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8