Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex Wolk

ilex-wolk-960-640

Veel mensen kiezen voor Ilex haagplanten in de tuin. De Ilex heeft –mede dankzij zijn diepgroene kleur en stevige blaadjes, die lichtbolvormig zijn- een mooie uitstraling. 

De Ilex heeft bovendien een dichte structuur waardoor men eenvoudig privacy en beschutting creëert met de haagplanten. De Ilex Crenata van ilexcrenata.nl kan zowel als haag en als wolk worden toegepast.

Ilex wolkentuin

De Ilex Crenata is veelzijdig toepasbaar. Zo kunt u zowel een strakke Ilex haag creëren als speelse en natuurlijke vormen maken. Creëer bijvoorbeeld een wolkentuin met de Ilex Crenata. Er zijn meerdere manieren waarop u een wolkentuin kunt maken. De meest eenvoudige manier is door gebruik te maken van bol gesnoeide ilex bollen. Door een aantal bollen van verschillende formaten bij elkaar te plaatsen ontstaat er de vorm van een wolk. Als de bollen via de zijkanten in elkaar groeien zal het wolkenveld harmonieuzer worden. Een andere manier om een wolken te creëren is door verschillende formaten haagplanten bij elkaar te plaatsen. De haagplanten zullen zich dusdanig schikken dat er een golvend geheel ontstaat. Door de haagplanten te snoeien, zullen de golven harmonieuzer worden.

Wilt u direct resultaat? Plant dan een wolk aan met Ilex Crenata bollen. Als u kiest voor Ilex struiken, zal het een jaar of twee duren voordat de wolk een mooie vorm aanneemt. U zult bovendien zelf het model in de wolk moeten knippen.

Hoeveel Ilex planten nodig voor een wolk?

Het aantal Ilex planten dat u nodig heeft voor een mooie wolk kunt u berekenen door het aantal per meter te vermenigvuldigen met hetzelfde aantal per strekkende meter. Zo weet u hoeveel planten u nodig heeft per m2. Vul de onderzijde van de wolk bij voorkeur op met bollen van 20 cm.

Voor het beste resultaat raden we u aan om er voor te zorgen dat de ondergrond goed water doorlatend is. Zo blijft er geen water staan in de wolk.

Of u nu een strakke tuin met rechte vormen wilt creëren of gaat voor een speelse tuin met ronde vormen: de Ilex Crenata maakt het mogelijk. Onze kwekerij kweekt niet alleen de Ilex Crenata Green Hedge, Ilex Crenata Caroline Upright en Ilex Crenata Maximowicziana Kanehirae in de standaard maten, maar ook Ilex bollen in verschillende formaten.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!