Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata water geven?

Water wordt gegeven aan Ilex crenata

Alhoewel het geen veeleisende plant is qua verzorging en onderhoud: water geven aan de Ilex crenata na het aanplanten is wel belangrijk! De van oorsprong Aziatische plant kennen we ook onder de naam Japanse hulst. De groene sierheester is winterhard en zeer geschikt om te snoeien. Het kent een compacte, volle groei. Daarom wordt de Ilex crenata veel gebruikt om als haag aan te planten. Tijdens de bloeitijd, in het voorjaar, verschijnen er lieftallige witte bloemetjes aan de blaadjes. Naderhand vormen er zich, bij de vrouwelijke varianten althans, kleine zwarte besjes. Is de buxus of andere haag in de tuin aan vervanging toe? Dan is de prachtige Ilex crenata een uitstekend alternatief!

Ilex crenata van water voorzien bij aanplanten

Net als bij andere planten wordt geadviseerd is het goed om voor het aanplanten de Ilex crenata water te geven. Zet ter voorbereiding een bak of emmer met water klaar. Dompel hier de wortels van de plant even kort in onder voordat de Ilex crenata de grond ingaat. Zo krijgen de wortels de kans om al het goede van water tot zich te nemen.

Wanneer Ilex crenata water geven na het aanplanten?

Het antwoord op de vraag wanneer je water moet geven aan de Ilex crenata na het aanplanten luidt: gemiddeld om de dag, met name in het eerste jaar. Bij heel warm weer is het advies om dagelijks in de ochtend water te geven. Staan er grotere planten, struiken of bomen in de buurt van de Ilex planten? Geef dan gerust wat meer. De grotere wortels kunnen namelijk water ‘afpakken ‘ van de kleinere Ilex crenata. Belangrijk is dat het water goed de grond in zakt en er geen plas water blijft staan.

Doordat de Ilex crenata dicht aan de oppervlakte wortelt bestaat er vrij snel kans op uitdroging. De wortels onttrekken belangrijke voedingsstoffen uit het water dat aan de rest van de plant wordt doorgegeven. Dit zorgt ervoor dat een Ilex crenata een volle groei doormaakt met goede vertakkingen. Omdat regenwater de grond onder de plant niet altijd evengoed kan bereiken maar op het blad blijft liggen wordt het alsnog droog. Belangrijk dus dat er ook bij neerslag onder, rondom de wortels van de Ilex crenata, water wordt gegeven.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!