Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata soorten

Ilex crenata 'Green Hedge' haag

De Ilex crenata is een geliefde plant. Het is winterhard, resistent tegen de buxusmot en buxusrups en het is geschikt voor iedere snoeivorm. Ook de verzorging en het onderhoud is super makkelijk. Maar wist u dat de Ilex crenata in meerdere soorten verkrijgbaar is? Ze behoren allemaal tot dezelfde Ilex crenata familie. Toch zijn er onderling wel enkele verschillen die we in deze blog toelichten. Wat onze Ilex crenata soorten als grote overeenkomsten hebben? Ze zijn kwalitatief zeer goed, aangenaam geprijsd en komen bovendien uit onze eigen kwekerij. Zo koopt u gegarandeerd goede Ilex crenata planten die snel geleverd worden.

De Ilex crenata ‘Green Hedge’ en Maximowicziana ‘Kanehirae’

Eén van onze meest populaire Ilex crenata soorten is de  ‘Green Hedge’. De opgaande groei van de takken maakt de Ilex crenata ‘Green Hedge’ heel geschikt voor het aanplanten als lage of hoge haag. Maar ook solitair in een border of pot staat deze plant fantastisch. Tijdens het bloeiseizoen, de maanden mei-juni, verschijnen er fijne witte bloemetjes. Na de bloeitijd maken deze plaats voor zwarte besjes. De ‘Green Hedge’ kent een krachtige groei. Om het compact te houden en mooi in vorm wordt minimaal 2x per jaar snoeien aanbevolen: aan het begin en het eind van het zomerseizoen.
De Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ lijkt qua groei veel op de ‘Green Hedge’. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de blaadjes. Waar die van de ‘Green Hedge’ een frisgroene kleur hebben, zijn die van de Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ iets donkergroener van kleur. De Maximowicziana ‘Kanehirae’ kan overal aangeplant worden en is ook bestand tegen zeelucht. Ideaal dus als u aan de kust woont en een mooie, groene haag in de tuin wilt aanplanten. 

Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Tot slot treft u in ons assortiment de Ilex crenata Caroline Upright aan. Met zijn licht bollende, donkergroene blaadjes heeft het een sterk opgaande groei en kan de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ wel zo’n 2 meter hoog worden. Ideaal wanneer u een hogere haag wenst als erfafscheiding. Ook aan de ‘Caroline Upright’ verschijnen witte bloemetjes. Omdat dit soort Ilex een mannelijke variant is komen er naderhand geen zwarte besjes aan.

Ilex crenata Dark Green

Het ‘broertje’ van de Green Hedge, is de Ilex crenata Dark Green. Ze lijken qua groeiwijze en bladvorm enorm op elkaar, met als enige verschil de kleur. Zoals de naam al doet raden, heeft de Ilex crenata Dark Green donkergroene bladeren.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!