Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Hoe en wanneer Ilex crenata snoeien?

Ilex crenata snoeien

De Ilex crenata is uitstekend te snoeien in iedere gewenste vorm. De beste periode om dit te doen is vanaf de maand mei en/of in september –  oktober. Zorg er wel voor dat het snoeien gebeurt op een wat koele en bewolkte dag. Doet u dit terwijl de zon volop schijnt dan bestaat er kans dat de bladeren van Ilex crenata brandschade oplopen. In het eerste jaar na aanschaf van de struiken Ilex crenata is eenmaal knippen per jaar voldoende. De struik moet zich eerst nog zetten. Wanneer u eenmaal met het snoeien bent gestart zal de Ilex crenata zich meer gaan vertakken. Hierdoor wordt de struik steeds voller en blijft de snoeivorm mooi strak.

Gebruik goed snoeigereedschap

Om de Ilex crenata goed te snoeien adviseren wij u om een scherpe en schone snoeischaar te gebruiken. Hebt u de Ilex crenata in een haagvorm staan? Top dan de uiteinden in dezelfde hoogte. Om dit te vergemakkelijken kunt u er een draadje langs spannen. Een solitair geplaatste Ilex crenata kunt u in iedere gewenste vorm snoeien. Dus bent u creatief ingesteld en wilt u er bijvoorbeeld een diervorm van maken? Leef u gerust uit op de Ilex crenata. Eenmaal per jaar bemesten in het voorjaar met het liefst organische meststof zorgt voor een goede groei van de Ilex crenata. Verder heeft deze fraaie struik nagenoeg geen onderhoud nodig. 

De Ilex crenata is een goede vervanger voor de buxus

De Ilex crenata is een prima vervanger voor de buxus. In tegenstelling tot de buxusstruik is de Ilex niet gevoelig voor de buxusmot en buxusrups. De Ilex blijft het gehele jaar door mooi groen. In mei en juni verschijnen er aan de takken kleine, witte bloemetjes. In het najaar krijgt de struik onopvallende zwarte besjes, behalve de Caroline Upright haag. De Ilex crenata is een struik waar u, bij de juiste verzorging en snoeibeurten, vele jaren plezier aan zult beleven. Bestelt u de Ilex crenata via onze website Ilexcrenata.nl dan wordt deze rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden naar iedere gewenste locatie. Daarbij garanderen we niet alleen de goede kwaliteit, u krijgt er ook nog eens een groeigarantie bij. Daarmee laten we zien dat de Ilex crenata die u bij ons koopt van uitstekende kwaliteit is. 

Hoe vaak moet ik de Ilex crenata snoeien?

Door twee keer per jaar de Ilex crenata te snoeien stimuleert u een prachtige, dichte groeivorm van de haagplant. De maximowicziana ‘Kanehirae’ hoeft maar een keer per jaar gesnoeid te worden.

Wanneer kan ik het beste de Ilex crenata snoeien?

Het advies is om de Ilex crenata voor- en na de zomer te snoeien, in mei en september. Doe dit echter niet bij zonnig weer. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden kunt u de Ilex crenata het beste snoeien op een bewolkte dag.

Hoe moet een Ilex crenata haagplant gesnoeid worden?

Voor een strakke en dichte haag kunt u de uiteinden van de Ilex crenata toppen. Om gaten in de haag te voorkomen is het belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Ilex crenata te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!