Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata met blote wortels, kluit of in pot?

ilex-crenata-blote-wortels-kluit-pot

In deze blog leggen we het verschil uit tussen de Ilex crenata met blote wortels, een kluit of een plant in pot. Ook worden de voor- en nadelen van de drie kweeksoorten behandeld en wat redenen kunnen zijn om voor een bepaalde optie te kiezen. De Ilex crenata, ook wel Japanse hulst genoemd, is een winterharde, groenblijvende plant en leverbaar in 3 varianten, namelijk de Green Hedge, Caroline Upright en Maximowicziana ‘Kanehirae’ . Het vertoont veel gelijkenissen met de buxus maar is veel minder gevoelig voor diverse ziektes of andere aantastingen en is dus een ideale buxusvervanger. Ook is de Ilex crenata geschikt voor iedere snoeivorm en is goed te gebruiken voor hagen of om solitair te planten.

Ilex crenata met blote wortels

Zoals de bewoording al zegt liggen bij Ilex crenata met blote wortels, ook wel plantgoed genoemd, de wortels geheel vrij. Dat wil zeggen dat er geen kluit aarde of pot om de wortels zit. De blote wortel varianten zijn vanzelfsprekend kleiner en daardoor ook lichter van gewicht. Voordeel is dat blote wortel planten goedkoper in aanschaf zijn en minder kosten om te verzenden. Omdat de wortels bloot liggen en niet beschermd worden door een laagje aarde is de plant wel veel kwetsbaarder. Ook duurt het een langere tijd voordat de Ilex crenata met blote wortels goed aanslaat en begint te groeien. Om dit te voorkomen kan er wortelgroeimiddel worden gebruikt. Tevens adviseren wij deze types zo snel mogelijk na de aankoop te planten en de aarde goed vochtig te houden.

Ilex crenata met kluit of in een pot

Bij Ilex crenata planten met een kluit zitten de wortels in de aarde. De kluit is ingepakt met materiaal welke veelal niet verwijderd hoeft te worden voor het aanplanten. Omdat Ilex crenata met kluit en al gerooid en vervoerd worden hebben de wortels al een goede basis voor de verdere groei. Omdat ze groter en zwaarder zijn kosten ze wel wat meer dan Ilex crenata met blote wortels. Datzelfde geldt voor Ilex crenata planten in een pot. Groot voordeel hiervan echter is dat deze niet direct na aankoop aangeplant hoeven te worden. Met voldoende water kunnen ze rustig een tijdje in de potten blijven staan op een beschutte plek. De potten moeten echter wel verwijderd worden als ze de grond in gaan wat zorgt voor meer (kunststof) afval. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!