Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata haag als border

Referentie Ilex crenata Green Hedge

Ilex crenata leent er zich uitstekend voor om aan te planten als border. Door ze met enige regelmaat te snoeien kunt u de gewenste hoogte bepalen en zo een strakke border creëren met een formele uitstraling. Met borders in uw tuin kunt u hoogteverschillen opvangen waardoor er optisch meer diepte ontstaat. Daardoor lijkt een voor- of achtertuin veel groter. De Ilex crenata haagplant is winterhard en blijft het hele jaar door zijn prachtige groene kleur behouden. Prima geschikt dus om mooie belijningen mee te maken voor één of meer borders of als duidelijke erfafscheidingen aan te planten.

Border van Ilex crenata aanplanten

Een Ilex crenata doet het op iedere standplaats goed. Het maakt dus niet uit of u een border wilt maken die de gehele dag in de volle zon staat of in de volledige schaduw wordt aangeplant. Hoeveel Ilex crenata planten u nodig hebt is afhankelijk welke hoogte u aan de border wilt geven. Op onze site is een handig overzicht te vinden hoeveel Ilex crenata u per strekkende meter nodig hebt om een dichte en volle borderhaag te maken. In principe kunt u het hele jaar door een Ilex crenata border aanplanten maar om de planten een rustige opstartperiode te geven is het najaar de beste tijd. De wortels kunnen dan alle benodigde voedingsstoffen uit de veelal vochtige bodem opnemen.

Te ondernemen stappen

Nadat u hebt bepaald hoe u de border precies vorm wilt geven is het belangrijk om de grond goed om te spitten. De Ilex crenata houdt van een luchtige, vocht doorlatende bodem.  Verwijder het eventuele onkruid met wortel en al. Om de ideale grondomstandigheden voor de Ilex crenata te bewerkstelligen kan de grond vermengd worden met rododendrongrond. Nu is het zaak om de juiste plantafstand te bepalen. Bent u tevreden? Dompel de Ilex crenata kort onder in water zodat de kluit zich goed vol kan zuigen. Zet de planten daarna op hun plek en stamp de aarde goed aan. Blijf de Ilex crenata border de eerste periode goed water geven. Snoei ze 2x per jaar om de groei te stimuleren en strooi jaarlijks wat organische mest rondom de planten. Meer hoeft u niet te doen om te genieten van een prachtige Ilex crenata haag!

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!