Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Hoe snel groeit de Ilex crenata?

Ilex crenata 'Green Hedge' haag

Dat de Ilex crenata een immer groenblijvende sierheester is die zelfs zeer lage temperaturen goed kan hebben is waarschijnlijk wel bekend. Ook dat de Ilex veelvuldig wordt gebruikt als buxusalternatief zal inmiddels wel oud nieuws zijn. Omdat de buxus te kampen heeft met veel problemen zoals de buxusmot en buxusrups en de Ilex hier resistent tegen is, zien we de Ilex crenata haag steeds vaker. Als haag aangeplant, solitair in tuinen of in een mooie vorm gesnoeid pronkend in een mooie sierpot bij de voordeur. Net als de buxus leent de Ilex crenata zich uitstekend voor het snoeien. Maar wist u dat Ilex crenata, een andere benaming is de haagplant Japanse hulst, in verschillende soorten te verkrijgen is? Ieder type Ilex heeft een andere groeiwijze. Ook het aantal centimeters dat het per jaar groeit kan onderling verschillen. 

Groei Ilex haag ‘Green Hedge’

De Ilex haag ‘Green Hedge’ kent een compacte groei. De plant heeft frisgroene blaadjes en groeit krachtig met opgaande takken. De ‘Green Hedge’ is bij uitstek geschikt voor lage en hoge hagen. Om een mooie en compacte groene haag te behouden wordt aanbevolen om het meerdere malen per jaar te snoeien. De meest ideale tijd hiervoor is net voor en net na de zomer. De ‘Green Hedge’ groeit zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. De volwassen plantgrootte is 180 centimeter.

Ilex haag ‘Caroline Upright’

De groei van de Ilex haag ‘Caroline Upright’ is vergelijkbaar met de ‘Green Hedge’. Ook compact maar met dit verschil dat er meer vertakkingen ontstaan. Jaarlijks zal deze Ilex soort met de licht bollende, groene blaadjes 20 tot 40 centimeter groeien. De ‘Caroline Upright’ voelt zich thuis in bijna iedere grondsoort. Ook bij deze variant bedraagt de volwassen plantgrootte zo’n 2 meter. Omdat dit een mannelijke variant is komen er na het verschijnen van de witte bloemetjes geen zwarte besjes aan.

Groei Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

Tot slot de groei van Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’. De plant met de prachtige benaming kent een smalle, opgaande groei van jaarlijks zo’n 20 tot 40 centimeter. Deze snelle donkergroene plant zonder getand blad kan zelfs de zeewind trotseren. Ook de ‘Kanehirae’ bereikt uiteindelijk een hoogte van 200 centimeter.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!