Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata bol snoeien

ilex-bol

Opkomend trend in tuinen: bolvormige struiken

Ilex crenata bollen zijn een opkomende trend in tuinen. De bolvormige struiken worden jaarlijks in vorm geknipt en hebben vaak een winterhard karakter. De struiken geven hierdoor het hele jaar door structuur en vorm aan tuinen, perken en borders. De Ilex is een uitermate geschikte keuze om als bol te snoeien. Deze blijft het hele jaar door groen en is bestand tegen buxusschimmel, buxusmot en de buxusziekte.

Geschikt voor elke tuin

De bolvormige struiken passen goed bij verschillende tuinstijlen. Er zijn bovendien veel variaties te bedenken. Plaats de Ilex crenata bollen bijvoorbeeld op een rij langs een pad met planten. Daarnaast kan de bolvormige struik op willekeurige plekken in de tuin worden geplaatst. De struik zal er voor zorgen dat u het hele jaar door van een groen uitzicht geniet. Ook op een grindterras of in borders is de bolvorm een heuse eyecatcher. Tot slot kunt u een bolvormige struik in een pot plaatsen op het balkon of terras.

Ilex bollen kopen én direct resultaat

Als u direct resultaat wilt, kunt u bij de kwekerij Ilex bollen kopen die al in bolvorm zijn opgekweekt. Kies voor wintergroene bollen als u het hele jaar door wilt genieten van een groene blikvanger. De Ilex bollen is een sterke, groenblijvende haagplant met een prachtige uitstraling. 

Hoe kunt u het beste de Ilex bollen snoeien?

Ilex bollen zijn makkelijk te onderhouden. Ons advies is om de bollen een paar keer per jaar te snoeien, zodat u ze goed in vorm houdt. Snoei de bolvorm van boven naar beneden en bij voorkeur met een scherpe heggenschaar of een speciale buxusschaar. De buxusschaar is met name voor kleine bollen handig.

Ga op de volgende manier te werk:

Begin met het snoeien van de bovenkant van de ilex bol.
Ga boven de bol staan en houd de schaar op de kop. Zo kunt u mooie rondingen knippen in de bol.
Loop tijdens het snoeien mee. Zo houdt u de vorm goed in de gaten.
Bekijk de Ilex bol van een afstandje. Zo kunt u goed zien of de bol in verhouding is.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!