Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata bladverlies

Ilex crenata als buxus vervanger vanwege ziekte door buxusmot

Bij een juiste verzorging en onderhoud blijft een Ilex crenata mooi groen en vol, zelfs tijdens een koude winterperiode. Toch komt het soms voor dat de Ilex crenata bladverlies heeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het meest voor de hand liggende is de grond waarin de Ilex crenata is aangeplant. Is de Japanse hulst haagplant (andere benaming voor Ilex crenata) als alternatief van een buxus? Deze plant houdt van een kalkrijke bodem terwijl de Ilex crenata beter gedijt in een zuurdere en humusrijke grond. Voeg daarom altijd rododendrongrond toe wanneer de Ilex wordt aangeplant. De grond vochtig houden is goed maar té nat kan bij de Ilex crenata bladverlies veroorzaken.

Goed snoeien is het advies bij Ilex crenata bladverlies

Omdat de Ilex crenata groeit is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien, zo’n twee keer per jaar, en verder goed te onderhouden en verzorgen. Gebeurt dit te weinig dan schiet aan de top van de takken door. De bladvorming concentreert zich dan daar op waardoor de blaadjes aan de onderkant van de takken er af vallen. Om bij de Ilex crenata bladverlies tegen te gaan kan de sierheester na de vorst, zeg maar in het vroege voorjaar, fors terug gesnoeid worden. De Ilex crenata staat er dan wel even kaal bij maar dit is tijdelijk. Vanuit de takken loopt het weer groen uit al kan dit wel even duren. Regelmatig bemesten met organische mest zal zorgen voor een volle struik met frisse, groene blaadjes. En we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: vergeet het snoeien niet.

Ilex crenata bladverlies voorkomen

Door het naleven van de verzorgingstips en het regelmatig onderhouden zal het Ilex crenata bladverlies tot een minimum beperkt blijven. Net als bij iedere andere plant sterven er soms wat blaadjes af. Maar de sterke en mooie Ilex crenata zal veelal, met wat liefde en aandacht, uitgroeien tot een sierlijke groene plant vol met blaadjes.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!