Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex crenata haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.3
4.6/5

Ilex crenata aanplanten bij sneeuw en strooizout, kan dat?

Planten in de sneeuw

De Ilex crenata is een sterke, groenblijvende plant en kan bij uitstek in de winter worden geplant. De plant heeft in deze periode alle interne processen op een laag pitje staan waardoor hij langzaam maar zeker aan zijn nieuwe plek in de grond zal kunnen wennen. Koude grond is geen probleem, maar plant de Ilex crenata niet als het vriest of sneeuwt. De grond is dan gewoonweg bevroren, ingraven lukt ook lastig en wortels raken zo onvoldoende door de grond bedekt. Zodra de temperaturen weer boven nul uitkomen en de spade weer soepel de grond in kan, is het prima weer om een Ilex crenata haag te planten.

Belangrijk bij het aanplanten van de Ilex crenata wanneer er sprake is van strooizout in de grond:

  • Een Ilex crenata houdt van wat zuurdere grond. Is uw grond dat van nature niet of weet u dat niet zeker, voeg dan bij het aanplanten wat rododendrongrond toe.
  • Is er zout gestrooid, dan kunnen planten daar aardig veel last van hebben; het onttrekt water aan de wortels en de bladeren kunnen dan onherstelbaar bruin worden. Vermijd dus pekel en graaf anders een stukje van de bestrooide grond af voordat de haag wordt geplant.
  • Is zout haast niet te vermijden omdat de haag dichtbij de openbare weg staat en er af en toe met de wagen wordt gestrooid? Plant dan in ieder geval een groter formaat plant. Deze zijn dan wat sterker en steviger en hebben veel minder last van zoutschade.
  • Houd de planten vochtig na aanplanten.
Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!